USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині прийняли бюджет на 2010-й

7 Травня 2010 12:49
Волинська обласна рада сьогодні на сесії затвердила проект обласного бюджету Волині на 2010 рік.

Згідно з проектом загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2010 рік у розмірі 1 мільярд 539 мільйонів 859,500 тисяч гривень. Обсяг доходів загального та спеціального фондів становлять 1 мільярд 528 мільйонів 852,6 тисяч гривень.

«Ми максимум витиснули з тих можливостей, які є. Але це не останні можливості, які має держава для нас. І ми мусимо надалі працювати, а би дістати решту грошей. Є частина грошей, які погоджені Кабміном ще Юлії Тимошенко з Волинською областю, уряд Микола Азарова підтвердив ці домовленості», - прокоментував бюджет голова ВОДА Борис Клімчук.

Голова Волинської облради Анатолій Грицюк зазначив: «Не все враховано в бюджеті, але ми виходили з реального бюджетного ресурсу. Для того, аби ми отримали дотації, субвенції від держави – ми постаралися провести оперативно сесію».

Дефіцит нинішнього бюджету становить понад 11 мільйонів гривень. Однак Борис Клімчук запевнив, що це не є проблемою для Волині: «Ми зараз розподілили 9 мільйонів вільних залишків з минулого року, а в минулому році декілька разів цю процедуру робила облрада. Не лякайте, не страхайте мене».

Додатково отримати кошти для будівництва необхідних об’єктів та розрахунку з боргами керівники області намагатимуться і з державного стабілізаційного фонду. Клімчук повідомив, що це сума понад 50 мільйонів гривень.

Для розвитку в обласному бюджету передбачили лише 6%. Проте Борис Клімчук вважає, що такий відсоток для області прийнятний, адже, за його словами, «розвиток повинен відбуватися не за бюджетні кошти, а за рахунок інновацій та інвестицій».

Наразі керівники області зазначили, що потрібно працювати над тим, аби наповнювати, виконувати і контролювати правильність використання бюджетних коштів.

«Ми повинні не розкрасти, не розтягнути, не відщипнути. Маю можливість стверджувати, що це мало місце в минулі роки в надто великий масштабах. Перевірки зараз проводяться, незабаром ви про них дізнаєтеся», - запевнив Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Солдат Джейн Показати IP 7 Травня 2010 16:34
А чого він не сказав конкретно що саме вкрали? Хочу знати правду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus