USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині самовільно займають землю

9 Листопада 2010 15:58
Протягом 2010 року сектор Держземінспекції у Луцькому районі виконав 42 вимоги прокурора Луцького району щодо проведення перевірок у різних напрямках дотримання вимог земельного законодавства.
Про стан дотримання земельного законодавства при використанні земель на території Луцького району йшлося під час оперативної наради у Луцькій райдержадміністрації. Про це повідомили в РДА.
Начальник управління Держкомзему в районі Микола Заїка розповів, що розглянуто 82 звернення громадян, які надійшли в управління Держкомзему у Луцькому районі та районної державної адміністрації.
Сектор Держземінспекції у Луцькому районі ліквідовано в зв’язку з реорганізацією Держземінспекції України. Функції державного контролю за використанням та охороною земель в частині адміністративного впливу не реалізуються, що створює значні труднощі в реалізації норм та вимог чинного земельного законодавства.
У результаті проведених перевірок виявлено 28 порушень, допущених органами місцевого самоврядування при реалізації своїх повноважень в галузі земельних відносин. Щодо всіх виявлених випадків подані клопотання про скасування вказаних рішень, рішення скасовані.
З приводу одному випадку матеріали передавались до органів прокуратури. За результатом розгляду складено протокол про корупційні діяння на посадову особу Одерадівської сільської ради, за фактом завдання збитків державному бюджету на суму 1 800 гривень.
Прокуратурою Луцького району подано позов до суду про стягнення в примусовому порядку цієї суми.
Серед найбільш типових порушень слід відзначити випадки самовільного зайняття земельних ділянок, що становить близько 20% виявлених порушень. Вказані порушення пов’язані із самовільним використанням громадянами земельних ділянок незначної площі.
Серед найбільш резонансних можна відзначити випадок прийняття Луцькою міською радою рішень на видачу державних актів громадянам поза межами своїх повноважень на земельну ділянку площею 1,6 гектара, що належить до земель Заборольської сільської ради.
По цьому випадку подано клопотання про скасування 14 рішень Луцької міської ради.
На сьогодні рішення Луцької міської ради скасовані, землі повернуті в розпорядження Заборольської сільської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus