USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині створюють нові робочі місця

30 Березня 2010 09:50
У соціально-економічному розвитку області намітились позитивні тенденції до стабілізації на ринку праці, створюються нові підприємства, а відтак - нові робочі місця.

У січні-лютому в області створено 2674 нових робочих місця. Із них на підприємствах, в організаціях та установах – 401, фізичними особами – 2273. Найбільше нових робочих місць створюють фізичні особи-підприємці. Ця тенденція стабільна протягом останніх років.

Найбільш динамічно створення нових робочих місць відбувалося в оптовій та роздрібній торгівлі, транспорті та зв‘язку, наданні комунальних та індивідуальних послуг.

Яскравими прикладами створення нових підприємств стало відкриття сучасного торгівельного комплексу «Добробут», підбором кваліфікованих працівників для якого займалися фахівці центру зайнятості.

Задля цього організовували професійне навчання безробітних на робочому місці, що, як правило, забезпечує стовідсоткове працевлаштування. Шестеро безробітних погодились пройти стажування за професією продавець продовольчих товарів.

Варто зазначити, що відкриття потужного торгівельного комплексу стало добрим подарунком покупцям двох держав - України та Польщі. Адже розміщений в зоні роботи міжнародного автопереходу - Ягодинської митниці.

У Луцьк вперше за роки Незалежності відкрито дитячий садочок - дошкільний навчальний заклад №39 під назвою «Казка», який забезпечив роботою понад 30 лучан.

Спільне українсько-польське підприємство «Модерн-Експо» з початку року створило нові робочі місця для 57 осіб.

У обласному центрі відкрито комплекс для відпочинку «Адреналін-сіті», який об’єднав чотирьох приватних підприємців. За оперативними даними, на ньому знайшли роботу 12 лучан, - повідомляє обласний Центр зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus