USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вибори пройшли спокійно, - обласне МВС

19 Січня 2010 09:22
У день виборів до волинської міліції надійшло лише 8 повідомлень про порушення виборчого законодавства. В області не трапилося жодної надзвичайної події, яка могла би вплинути на результати та перебіг голосування під час виборів Президента.Заступник начальника управління громадської безпеки УМВС Анатолій Шумік розповів, що працівники міліції повністю забезпечили охорону порядку на дільничних виборчих комісіях під час голосування та супровід протоколів і бюлетенів до ТВО. Вибори пройшли спокійно: без надзвичайних подій і грубих порушень законодавства.Згідно з рішенням Центральної виборчої комісії в області було створено п’ять територіальних виборчих округів та 1 133 виборчі дільниці, з них 32 – спеціальні.
 
Наказом УМВС України у Волинській області від 18.11.2009 №841 керівництво УМВС та керівний склад апарату УМВС закріпили за всіма виборчими округами і дільницями області.
 
До охорони громадського порядку на виборчих дільницях було залучено 1258 працівників міліції. Це близько 80% особового складу. Решта правоохоронців контролювала порядок на місцях та працювала в оперативних штабах, куди надходила інформація про хід виборів Президента України.«Вісім повідомлень, що були задокументовані в день голосування, стосувалися поодиноких фактів недотримання закону, котрі не можуть вплинути на результати президентських перегонів», - зазначив Анатолій Шумік.
 
Наприклад, у Луцьку на ДВК №15 громадянка проголосувала двічі. Однак це відразу виявили члени комісії та повідомили до міліції. Коли на місце події виїхала слідчо-оперативна група 49-річна жінка поскаржилася на погіршення стану здоров’я, тому її довелося госпіталізувати. На даний момент обставини з’ясовуються, а зібрані матеріали будуть направлені до прокуратури міста Луцька. Також один лучанин намагалися винести бюлетень за межі виборчої дільниці. А в Любешівському районі спостерігач дільничної виборчої комісії шляхом підкупу виборців агітував проголосувати за одного із кандидатів у Президенти.
 
В одному із сіл Любомльського району місцевий житель пропонував 0,25 літра горілки за те, щоб виборець віддав свій голос за потрібного кандидата.На даний момент в області до ТВО вже здано 100% виборчих бюлетенів та протоколів. Після того, як на місцях завершиться підрахунок голосів, бюлетені повезуть до ЦВК, куди їх також будуть супроводжувати працівники міліції, - повідомляє прес-служба обласного управління МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus