USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині вирощуватимуть італійську малину

14 Травня 2010 08:44
В обласному бюджеті цього року передбачено виділити сільському господарству – чотири мільйони 300 тисяч гривень. Що на 2 мільйони більше, ніж у 2009 році.

Про це пише газета пише газета «Відомості.ua».

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк розповів про те, як розподілятимуть кошти, виділені в обласному бюджеті на сільське господарство.

«Розвиток сільського господарства ми розділяємо на три вектори: крупнотоварне виробництво, середні господарства і фермери та селяни-одноосібники.

Якщо говорити про перші дві групи, то вони мають отримувати солідну підтримку із державного бюджету. У тому числі щодо пільгового кредитування. Для середніх господарств і фермерів також передбачено фінансування конкретних програм із державного бюджету.

А от селянам-одноосібникам допомагатимемо розробленими в області програмами. Зокрема мільйон гривень з обласного бюджету цього року піде на програму закупівлі корів і нетелів. Райони також мають передбачити у своїх кошторисах гроші», переконує чиновник

За словами Карпюка, завдяки такому підходу волинський селянин зможе купити корову, взявши у банку кредит 5-7 тисяч гривень під 23 відсотки річних. Відсотки будуть оплачені із бюджету. Тіло кредиту платитиме сам селянин.

«Ми обрали ті банки, які мають мережу у районах. Якщо буде все добре, то люди зможуть цього року купити до двох тисяч корів. А взагалі хочемо відродити на Волині куркульство, тобто дати можливість розвиватись справжнім господарям. Щоб дядько утримував не тільки одну корову, а мав змогу створити міні-ферму, десь до 10 корів. Умови для роботи організуємо», - обіцяє заступник губернатора.

Планується допомогти купити доїльні апарати. Цього року вперше передбачено кошти в обласному лізинговому фонді для їх закупівлі, щоб кожен, хто схоче отримати у лізинг апарат, отримав дуже вигідні умови.

«Підготували програму розвитку ягідівництва та садівництва. Вона фінансуватиметься окремо від тих 4,3 мільйона гривень, закладених в обласному бюджеті. Гроші від продажу в області вина і шампанського перераховуються в окремий фонд. Приблизно це буде декілька мільйонів гривень. Вони і підуть на підтримку тих господарів, які вирощуватимуть ягоди і сади», розповідає посадовець.

Карпюк розповів, що вже є інвестор з Італії, який готовий дати кошти на посадку 200 гектарів малини і 200 гектарів полуниці. Він пропонує і посадковий матеріал. Просить лише надійного представника із землею, який не обдурить, не знищить посадки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus