USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині закладають горіхові плантації

29 Квітня 2017 12:43
Лісівники Волині запроваджують вирощування горіха грецького. Уже цієї весни на території держлісфонду Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства створено понад 20 гектарів плантацій горіха грецького (або волоського – uglans regia).

Про це повідомили у прес-службі обласного управління лісомисливського господарства.

Горіховий сад на території Павлівського лісництва площею 3 гектари посадили працівники державного підприємства “Володимир-Волинське лісомисливське господарство”. За день вони висадили 300 штук саджанців. А ось лісівники державного підприємства “Горохівське лісомисливське господарство” під плантації цієї культури у Коритницькому лісництві відвели площу понад 17 гектарів, на яких висаджено більше 1700 саджанців.

Створювати горіхові сади – то ціла наука, якої обов’язково слід дотримуватися, якщо є бажання отримати згодом гарний врожай. Особливо ретельного підходу потребує підготовка площ під посадку. Спершу було проведено суцільну оранку, боронування та інші підготовчі роботи. Після цього лісівники трудилися над розміткою площі, забиваючи розмежувальні кілки на відстані 10х10 метрів. А вже згодом у відведених місцях дали життя саджанцям.
Між іншим, попит на волоські горіхи як в Україні, так і за кордоном постійно зростає. І у першу чергу лісівники краю вирощуватимуть їх у напрямку побічного лісового користування. Адже плоди горіха широко використовуються в кондитерській галузі (для начинок, цукерок, тортів, печива тощо), у консервному, плодово-овочевому, маслобійному виробництві.

Як зазначають лісівники, не менш популярним горіх грецький є також і в лікувальних цілях. Із ядер горіхів, їх твердих оболонок та листків виготовляють різні настоянки, мазі та ін. Окрім усього горіх цінується завдяки своїй деревині, з якої виготовляють гарні меблі, музичні інструменти тощо.

Ґрунти на Горохівщині і Володимир-Волинщині, як показали дослідження, сприятливі для вирощування горіха грецького. Тож, вирощуючи цю культуру, лісівники вкладають у майбутнє Волині хорошу інвестицію, впевнені лісівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
агроном Показати IP 29 Квітня 2017 14:04
Молодці, але підготовка грунту - тверда "2".
Гавр до агронома Показати IP 29 Квітня 2017 15:21
То треба було піти і зробити на 5 В нас тільки болтати можуть язиками
до до Гавр до агронома Показати IP 1 Травня 2017 06:10
Гавру необхідно знати, що підготовку грунту на таких площах роблять механізмами. Просто відповідальні особи по невідомих причинах неякісно виконали свою роботу. Нервувати тут недоречно.
Волинь чемпіон Показати IP 29 Квітня 2017 19:42
Експортувати горіхи це те саме що ліс, залізну руду і т.д. (тобто сировину). Треба продавати горіхову олію та інші продукти вироблені з горіхів, тоді це хороший бізнес!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus