USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині зафіксували підтасовку бюлетенів на користь провладного кандидата

5 Листопада 2010 15:19
У п’ятницю, 5 листопада, о 10-30 на своєму засіданні Луцька районна виборча комісія розпочала повторний підрахунок голосів відданих за кандидатів в депутати Луцької районної ради по мажоритарному округу № 31, що охоплює межі смт. Торчин.

Про це повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп
За попередніми даними від Торчинської селищної комісії, на двох виборчих дільницях селища перемогу здобув діючий голова райради Богдан Прус, висунутий ВО «Батьківщина». Він з різницею у 22 голоси переміг Ігоря Волошенюка, висуванця Партії регіонів.

Однак кандидат, що програв, подав скаргу у районну ТВК з проханням перерахувати бюлетені, причому жодного акту, тобто доказу того, що мали місце якісь порушення, додано не було. Та Луцька районна виборча комісія, де більшість членів (11 з 17) прихильна до партії влади, прийняла рішення – провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці №08053.

І ось під час перерахунку бюлетенів ТВК виявила, що в пакеті з бюлетенями за кандидата Волошенюка були запаковані бюлетені з позначкою навпроти іншого кандидата - Пруса. Крім того в пакетах з бюлетенями ДВК №08053 виявились бюлетені з сусідньої виборчої дільниці - № 08054.

Станом на 12-00 тривав перерахунок вмісту цього пакету і вже було виявлено близько 50 бюлетенів за кандидата Пруса та бюлетені за інших кандидатів. Також в пакетах з дійсними бюлетенями знайдено бюлетені де проставлено більше ніж одна позначка та на яких позначки проставлені іншою ручкою (останнє легко встановити, оскільки заряди в кабінках на ВД були фіолетові, а доставлені позначки проставлені синім чорнилом). Перерахунок бюлетенів триває...

На думку громадського спостерігача є всі ознаки фальшування результатів цих виборів. Однак є сумнів, що районна виборча комісія на підставі виявлених фактів порушень визнає вибори на цьому окрузі недійсними.

Схожа ситуація по виборах в районну раду на одному з мажоритарних округів (охоплює межі с.Куликовичі) в Маневицькому районі – там перевага опозиційного кандидата, А.Чебелюка висунутого ВО «Батьківщина», була в 1 голос. Районна ТВК теж на підставі необгрунтованої скарги (без доданих до неї актів) перерахувала голоси, виявила «неточності» при підрахунку бюлетенів на ДВК і віддала перемогу представнику Партії регіонів - Л.Дарчук. Дане рішення комісії оскаржене в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ір Показати IP 5 Листопада 2010 17:04
Ого,Волошенюк вже на Пруса пішов.А Кревський вже перебіг до Ігора?
ПРАВДА Показати IP 5 Листопада 2010 17:53
ну менше прусу треба фальсифікувати, той буде все ок!
відповідь Показати IP 5 Листопада 2010 18:46
Кревський просто продався
ЛітРедактор Показати IP 5 Листопада 2010 19:19
І біда в тому, що не він один(((...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus