USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «законсервують» дитсадок і добудують школу

20 Листопада 2009 14:18
Волинський губернатор Микола Романюк учора відвідав будівництво нової школи у селі Мостище Камінь-Каширського району та «законсервований» дитсадок у селі Бузаки. Про це 20 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Для завершення будівництва нової школи на Камінь-Каширщині не вистачає два мільйони. За словами голови Волинської ОДА, із обіцяних 2 мільйонів 700 тисяч гривень зі Стабілізаційного фонду, передбачених на будівництво школи, наразі на Волинь прибуло 700 тисяч. Коштів із обласного бюджету для цієї школи не передбачено. А у 2008 році на цей навчальний заклад було виділено понад 900 тисяч гривень. Волинський губернатор Микола Романюк зауважив, що підрядник, який опікується будівництвом школи, уже набудував більш як на півмільйона гривень.
Зауважимо, що у селі Мостище Камінь-Кащирського району згоріла школа, збудована у 1964 році. Директор навчального закладу Оксана Вавдіюк розповіла, що школа згоріла за півгодини вночі у 2006 році. Ймовірною причиною події стало коротке замикання електропроводки холодильника. Нині 115 дітей навчаються у приміщенні, де вікна заклеєні прозорою поліетиленовою плівкою.
Директор школи розповіла, що вчительські «кімнати» вони розмістили у коридорах, бібліотечний фонд – в умовних класах. Навчання довелося ущільнити: школярі навчаються з 8 ранку до 18.30 вечора. Під час 20-хвилинної перерви технічний персонал провітрює приміщення і робить вологе прибирання.
Присутні зауважили, що при умові швидкого облаштування опалення школярі зможуть навчатися у новозбудованому приміщенні вже за два тижні. Підрядник будівництва Костянтин Марчук розповів, що під час будівництва деякі частини проекту були змінені: так у школі з’явилися пластикові вікна, дах із металочерепиці. Також планується, що школа опалюватиметься не газом, а твердим паливом, приміром, торфом або щепою.
У Мостищах триває ремонт будинку культури власними силами. Для цього залучені кошти місцевих бюджетів. Також громада допомагає будівельними матеріалами. А ось у селі Бузаки волинський губернатор та журналісти відвідали покинутий дитячий садок. Він був споруджений у 90-тих роках, проте жодна дитина там не провчилася і дня. Дитячий садок вразив присутніх поєднанням різнокольорових малюнків героїв мультфільмів та казок поруч із написами «Тут був Саша». Тому за словами голови Камінь-Каширської РДА Віктора Суса, приміщення «законсервували», аби вберегти його від подальшої руйнації. Зауважимо, що за «консервацію» взялися лише нещодавно, - поставили нові вікна і двері. У підсумку Сус зазначив, що без допомоги державного чи обласного бюджету довести до ладу покинутий дитсадок неможливо. За його підрахунками для цього треба від 0,5 до 1 мільйона гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 16:29
На жаль, на Волині таких довгобудів безліч і держава не бере на себе зобов"язань щодо їх завершення. А так як область дотаційна, то і доводиться економити на одному, щоб залатати дірки на іншому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus