USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині занепадає показове село. Фото

17 Травня 2010 11:57
Для капітального ремонту об’єктів соціальної інфраструктури села Шклинь у Горохівському районі необхідно понад півтора мільйона гривень.

Про це розповіли мешканці колись передового і перспективного села під час робочої поїздки голови Волинської облради Анатолія Грицюка до Горохівського району.

Колись у селі діяв процвітаючий колгосп - тепер немає навіть ферми. Потребують ремонту об’єкти соціальної інфраструктури села. Та й дорога вже «на ладан» дихає. Для капітального ремонту шляху необхідно один мільйон 300 тисяч гривень.

У занедбаному стані і місцевий будинок культури, котрий був споруджений у 1980-ті роки. Кілька років тому там узагалі не було даху. За ремонт взялася фірма, яка зробила недолугий ремонт і через це другий поверх будівлі взагалі став непридатним для використання. Наразі на першому поверсі розмістилися сільська бібліотека та фойє для проведення зборів громадян.


«Для ремонту необхідно 90 тисяч гривень. Якби відремонтувати другий поверх, то там можна було би облаштувати перукарню, швейний цех. А так люди приходять цікавляться, а приміщень у нас бракує», - розповів сільський голова Іван Карп’юк.

Потребує ремонту і шкільний спортзал. Для його оновлення потрібно 122 тисячі гривень. Реконструювати треба й сільську амбулаторію. Її працівники обслуговують одинадцять навколишніх сіл. Тут діє стоматологічний кабінет, кабінет сімейного лікаря, фельдшерсько-акушерський пункт. Туляться лікарі у старому приміщенні. Для ремонту амбулаторії потрібно 150 тисяч гривень.


«Колись Шклинь будувалося, як показове село. А зараз приходить в занепад розвинута інфраструктура. У селі діє лише два підприємства, які наповнюють бюджет», - додав сільський голова. Він розповів, що у селі за кошти районного бюджети зробили опалення у сільському садочку та освітлення центральних вулиць села.

Під час робочої поїздки Горохівським районом Анатолій Грицюк зауважив, що наразі не можна говорити про виділення коштів для ремонту цих об’єктів. Поки що керівник Волиньради приглядається до тих приміщень, які найбільше вимагають ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus