USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Надувні аквагірки на Світязі МНС не контролює

21 Липня 2010 16:31
Працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій законодавчо не мають права контролювати стан водних атракціонів, які розміщують приватні підприємці біля водойм.

Про це під час наради в заступника голови облдержадміністрації Олександра Курилюка 21 липня повідомив заступник начальника ГУ МНС України у Волинській області Микола Кревський.

Зокрема, він зазначив, що «надзвичайники» контролюють лише пересувні мобільні атракціони, але не ті надувні гірки, що розміщені біля води, – їх бере під опіку лише інспекція охорони праці і Держгірпромнагляд.
Олександр Курилюк зазначив, що до нього дійшла інформація про те, що відпочивальники травмуються на таких атракціонах, і ніби за літній період вже поступило 12 хворих з ушкодженнями шийних хребців.
За словами Кревського та заступника начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Івана Грицюка, до їхніх установ інформація про травми від таких розваг не надходила.

Загалом, за словами МНСника, нині на Шацьких озерах є шість рятувальних постів, із них три стаціонарних, що мають відповідне спорядження та човни.
Вплинути на власників приватних туристичних баз, аби ті забезпечили водойми рятувальними постами МНС-ники не мають змоги. Ті обмежуються лише наглядною агітацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus