USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не займайтеся стаканчиками, а працюйте з СБУ, – Ігор Палиця про дерибан земель на Світязі

31 Травня 2018 12:24
Поки ласі шматки земель на Світязі через корупційні схеми Держгеокадастру опиняються в руках львівського підприємця, очільник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА дискутує про необхідність виготовлення білбордів та стаканчиків для розвитку туризму на Волині, - обурюється голова облради Ігор Палиця.

Про це йшлося під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня.

Під час доповіді начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Юрія Кресака про Регіональну програму розвитку міжнародного і транскордонного співробітництва на 2018 – 2020 роки критику депутатів викликала пропозиція врахування у програмі створення білбордів, промоційних роликів для розвитку туризму в області.

Юрій Кресак запевнював, що на ці цілі у Львівській області виділяють 2 мільйони і без такої реклами туризм в регіоні не розвиватиметься. Йдеться, з його слів, навіть про дизайн промоційних стаканчиків.

Голова облради Ігор Палиця закликав чиновника займатися не стаканчиками та білбордами, а співпрацювати з прокуратурою та СБУ, зважаючи на те, що на Світязі значна кількість земель (30 гектарів) зараз опинилася в руках одного львів’янина, який поскуповував низку ділянок.

«Якщо хтось думає, що львів’янин просто познайомився з атовцями, це не так. Це корупційна схема, до якої причетне ГУ Держгеокадастру. Що ми будемо після цього пропонувати туристам, стаканчики?» - обурився голова Волиньради.

Він наголосив, що потрібно заборонити продавати шматками землю на Світязі, зі Світязя потрібно зробити Анталію, а не Крим, як зараз. У той час, поки через корупційні схеми в області скуповують паї та ділянки учасників АТО, чиновник, з його слів, сперечається щодо стаканчиків і білбордів. Як відзначив Ігор Палиця, Волинь ніколи не стане туристично привабливою, якщо така ситуація зберігатиметься.

Наразі, як він повідомив, 30 гектарів землі на Світязі скупив в учасників АТО сумнозвісний львівський підприємець Павло Келбасович. За ним зареєстровано право власності на землі сільськогосподарського призначення на території Світязької, Пульмівської та Піщанської сільських та Шацької селищної рад Шацького району, в тому числі 15 земельних ділянок у розмірі по 2 гектари для ведення особистого селянського господарства поблизу озер Світязь, Люцимер та Острів’янське.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я тут живу Показати IP 31 Травня 2018 14:33
Ця тема піднімалася не раз,але криша у львівських зальотних прокурорська, і Гунчик при справі, адже відомо, що схемами дерибану займалася Ланевич в ГУ ,а зараз Савченко її на посаду земельного відділу ОДА ставить....короче банда банду прикриває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus