USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нардеп з Волині допоміг газифікувати два села

25 Серпня 2010 09:10
Минулого тижня у Красноставі та Русові Володимир-Волинського району відбулося урочисте запалення газового факелу: у ці села підведене природне паливо.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Батьківщина».

Цієї події жителі села Красностав, де більше п’ятисот садиб, чекали п’ять років. Погіршення економічної ситуації через світову кризу загальмувало надходження коштів для спорудження підвідного газопроводу. Через відсутність фінансування розпочате будівництво перетворилося на справжній довгобуд.

Допомогти землякам взявся Віктор Олійник - народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко. Він під час парламентської виборчої кампанії 2007 року взяв на себе зобов’язання активно сприяти у вирішенні цієї проблеми жителям територіальної громади. Йому довелося багато разів звертатися до міністерських чиновників, посадовців НАК «Нафтогаз України», щоб добитися фінансування будівництва сільських газопроводів у Володимир-Волинському районі.

Реальна надія на завершення розпочатого будівництва з’явилася минулого року, коли Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко розгорнув програму добудови сільських довгобудів-газогонів, завдяки втіленню якої десятки населених пунктів Волині вже у цьому році отримали довгоочікуване голубе паливо.

Об’єднання зусиль народного депутата України Віктора Олійника, сільських громад Красноставу і Русова, місцевої влади та газівників дало змогу закінчити будівництво підвідних газопроводів і у Володимир-Волинському районі.
У Красноставі його протяжність – майже 4 кілометри, загальна вартість будівельно-монтажних робіт - 739 тисяч гривень: 529 тисяч гривень - субвенція Державного бюджету та 210 тисяч гривень - кошти НАК «Нафтогаз України».

Хоча символічний факел запалено лише біля газорозподільчого обладнання, приблизно сто осель красноставців матимуть природний газ уже в наступному опалювальному сезоні.

Газифікацію Русова його мешканці пов’язують із надіями на подальший розвиток цієї території, з поліпшенням демографічної ситуації, адже тепер тут вигідно буде поселятися молодим сім’ям. У цьому населеному пункті здано в експлуатацію підвідний газопровід протяжністю майже 3 кілометри, а вартість робіт сягнула до 300 тисяч гривень. На спорудження вуличного газопроводу в Русові також залучено 35 тисяч гривень коштів населення, а 12 тисяч гривень вклало ТзОВ «П’ятидні», директор якого – депутат обласної ради Валерій Діброва родом із цього села.
В обох селах урочистості з нагоди відкриття цих новобудов відбулися в один день – 19 серпня. Ця подія зібрала мешканців сіл, керівників Володимир-Волинського району, ДП «Сантехмонтаж» та ВАТ «Волиньгаз».

Сільські голови Красноставу і Русова висловили щиру вдячність народному депутату України від Блоку Юлії Тимошенко Віктору Олійнику, без активної участі якого завершення будівництва газопроводів не обійшлося б. Тепер у Володимир-Волинському районі вже газифіковано 51 населений пункт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus