USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Наркоділки бояться Ягодинської митниці?

2 Вересня 2010 11:52
Протягом останнього часу Ягодинська митниця не може похвалитися високими показниками вилучення наркотиків – митники кажуть, що контрабандисти просто намагаються оминати цю митницю.

Про це йшлося 31 серпня під час прес-конференції начальника Ягодинської митниці Геннадія Федика.

«Маємо невисокі показники у виявленні наркотичних засобів. Ми все-таки думаємо, що контрабандисти стараються минати Ягодинську митницю, бачачи які результати у нас є по інших напрямках», – вважає Федик.

Однак за усіма іншими показниками Ягодинська митниця займає лідируючі позиції. За результатами семи останніх місяців, стверджує начальник митниці, тут «виконали план на сто відсотків».

Найбільшу увагу ягодинські митники спрямовують на боротьбу з контрабандою і незаконним переміщенням товарів. Майже щодня митники виявляють незадекларовані, або заборонені речі. Найчастіше – цінні предмети старовини, одяг, взуття, м’ясопродукти, будматеріали, цигарки.

«Перекриті канали незаконного ввезення товарів – раз, приведення митної вартості товарів до відповідності їхній дійсній вартості – два, і перш за все підбір кадрів... У цілому по системі сума доходів збільшилася на 30%...Кардовий потенціал теж дає свої результати», – тішиться успіхами Федик.

Тому за останні місяці звільнено 7 працівників – одного за прогул, інших – за пропуск товарів без належного митного контролю, що потягло зменшення платежів.

Федик також розповів, що за останні вісім місяців Ягодинська митниця перерахувала до держбюджету майже 300 мільйонів гривень податків та зборів, що на 47 відсотків більше, аніж це було у 2009 році.

Однак, якщо взяти до уваги останні чотири місяці роботи, то перерахування до держбюджету зросли більше, ніж удвічі в порівняні з січнем-квітнем нинішнього року.

Також, зі слів митника, за останніх півроку було відкрито 12 кримінальних справ на суму 18 мільйонів гривень проти 7 торішніх на суму 3 мільйони. За порушення митних правил склали на 35% більше протоколів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ір Показати IP 2 Вересня 2010 12:02
Ну на рахунок наркотиків не знаю,а по сигаретам це перша корумпована митниця!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus