USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Настоятеля Зимненського монастиря ігуменю Стефану вітали з ювілеєм. ФОТО

16 Березня 2010 14:05
У неділю, 14 березня відзначила День народження настоятелька Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана (Бандура).
 

Численне духовенство, представники бізнесу і влади та прості прихожани прибули у тисячолітню обитель, щоб помолитися і привітати матінку ігуменю, - інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Богослужіння в обителі, що неподалік древнього Володимира-Волинського, цього дня було особливо урочистим і велелюдним.

Божественну Літургію очолили три архієрея-Преосвященні: архієпископ Вінницький Симеон та єпископи Володимир-Волинський Никодим і Шепетівський Володимир.

На богослужінні були присутні губернатор Волині Микола Романюк разом із іншими представниками влади.

Море білих квітів та щирих слів отримала цього дня іменинниця.

Довідково:
Ігуменя Стефана прибула разом з інокинею Галиною першими поселенцями у Зимно в червні 1991 року з Корецького монастиря. 14 березня 1992-го рішенням Синоду настоятельку монахиню Стефану було возведено в сан ігумені.
В перші роки сестрам було особливо нелегко. Молитовний подвиг і невтомна виснажлива праця стали їх щоденним послухом. Великою духовною підтримкою для насельниць було перенесення 14 травня 1993 р. з Почаївського скиту до монастиря ковчегу з святими мощами первомученика архідиякона Стефана і преподобного Арсенія Печерського Трудолюбивого.
А через рік у Зимно завітала принесена хресним ходом велика всеправославна святиня - Почаївська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці. Це було знаменням милості Цариці Небесної.
24 вересня 1995 р. в обатель повернулася чудотворна Зимненська ікона Богоматері.
В травні 1996 року Священний Синод Української Православної Церкви надав обителі статус ставропігії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЧП Показати IP 16 Березня 2010 16:14
Відколи пан Романюк став губернатором? Він є головою обласної державної адмвнвстрації, а губернатори - це у царській Росії. Редакціє! Будьте українцями і не опускайтеся до невігластва.
Влад Показати IP 16 Березня 2010 20:07
Многия лета и спаси Господи Вас и всех монахинь за Ваши молитвы о нас грешных

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus