USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нацмени просять не втягувати їх у політичні конфлікти

15 Лютого 2010 16:32
Представник Волинської обласної громадської організації «Російський культурний центр» Ольга Саган переконана, що спекуляція політичними силами мовного питання призводить до русофобних настроїв серед українців.
Про це представниця російського центру повідомила на засіданні ради з питань етнонаціональної політики при облдержадміністрації у приміщені ВОДА.  
«Сьогодні відновлює діяльність партії «Русский блок», діє «Партія регіонів», які спекулюють питанням статусу російської мови. Я завжди задаю цим політикам питання: ви стільки разів говорите про російську мову, а скільки ви, будучи бізнесменами, збудували російських шкіл, садочків?», - коментує Саган.
Представниця організації переконана, що політики спекулюють російським питанням, штучно створюючи негативне ставлення українців до росіян. «Треба шукати шляхи примирення, а не створювати протистояння», - каже Ольга Саган.
Наявність ксенофобських настроїв на Волині відчуває і виконавчий директор релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський. Він каже, що у центрі Луцька нещодавно розповсюджували брошури з провокативними текстами щодо євреїв.
Голова волинського Товариства польської культури імені Еви Фелінської Валентин Ваколюк нарікає на те, що думку представників національних меншин не враховує міська влада, зокрема при перейменуванні вулиць. Голова ради Святослав Кравчук запропонував включити у склад комісій делегатів товариств.
Представниця громадської організації ромів «Терне Рома» Тетяна Погвінюк зазначає, що якщо інші товариства фінансують держави, нації яких вони представляють, то ромам звертатися по допомогу нікуди – одна надія на український бюджет.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus