USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ніхто не зможе отримувати пенсію вищу, ніж 9 тисяч, – Філіпчук

9 Лютого 2011 15:47
Мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком підвищать до 15 років.
Про це 9 лютого під час обговорення нової пенсійної реформи повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук.
«У новій пенсійній реформі є ряд особливостей», – наголосив посадовець.
«Головне – це підвищення мінімально необхідного страхового стажу з 5 до 15 років. Також пропонується обмежити 12-ма прожитковими мінімумами максимальний розмір пенсії. Нагадаю, що сьогодні прожитковий мінімум становить 750 гривень. Тому ніхто не зможе отримувати пенсію вищу, ніж 9 тисяч гривень», – зазначив Філіпчук.
На що розраховувати тим громадянам, які не матимуть 15 років страхового стажу, пояснила заступник начальника обласного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Світлана Ремезовська.
«Такі люди отримають виплати згідно із діючим Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам», - сказала Ремезовська. - Цей закон передбачає призначення державної соціальної допомоги громадянам, які з тих чи інших причин не набули страхового стажу або втратили працездатність, або втратили годувальників».
«Однак особливість таких виплат після впровадження пенсійної реформи полягає у тому, що вони призначатимуться лише після досягнення людиною певного віку. Для жінок і чоловіків – це 63 роки», – зазначила посадовець.
Крім того, нова пенсійна реформа зберігає соціальні гарантії. Це значить, що умови нарахування та виплати пенсій для нинішніх пенсіонерів залишаються незмінними.
Тим часом спеціальні пенсії, які нараховуватимуться після впровадження реформи, пропонується знизити до загального рівня, доки пенсіонер продовжує працювати.
Знизять пенсію і держслужбовцям. Новий закон передбачає встановлення не більшого рівня виплат, ніж 80% від їхньої заробітної платні. До того ж держслужбовці-чоловіки виходитимуть на пенсію у 62 роки.
Щоб реформа не була такою болісною та раптовою, її обіцяють впроваджувати поступово.
«Пенсійний вік для жінок збільшуватиметься з 55 до 60 років протягом 10 років. Тобто кожного року його збільшуватимуть на шість місяців, починаючи з 1 лютого 2011 року», – пояснив керівник Пенсійного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксе Показати IP 10 Лютого 2011 08:43
я згідна на 8,5 000 :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus