USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час підрахунку «повилазять» нові проблеми – КВУ на Волині

31 Жовтня 2010 22:42
Під час підрахунку голосів на дільницях постане проблема з браком копій протоколів про підрахунок голосів, вважає голова обласного осередку Комітету виборців України Юрій Кресак.

«В більшості дільниць сільських і навіть міських говорять, що для офіційних спостерігачів, а також для довірених осіб не буде вистачати копій протоколів про підрахунок голосів», - сказав Кресак.

«Зазвичай дільнична виборча комісія виготовляє необхідну кількість бланків, щоб потім секретар туди повписував результати підрахунку. Ми вже своїм людям роздали такі копії. Деякі політичні сили так само робили. Але декому скоріш за все такі копії протоколів з «мокрими» печатками не дістануться».

Щодо результатів волевиявлення, то Кресак вважає, що якщо «звести до спільного знаменника» усі наслідки порушень під час виборчого дня, то результати волевиявлення можуть бути спотворенні суттєво». Що підсилюється тим чинником, що явка виборців цього разу - порівняно невисока, вважає Кресак.

Крім того, спеціалізовані дільниці, які загалом по Волині нараховували близько 8 тисяч чоловік. Адже частина виборців не змогла проголосувати за своїх кандидатів, оскільки, до прикладу, за депутатів-мажоритарників на спецдільницях не голосували. «Ця ситуація не продумана законодавчо і я вважаю що це також будуть втрати по виборцях», - сказав Кресак і додав, що не виключено, що це було зроблено зумисно.
«О 22:00 розпочався дуже важливий етап виборів, під час якого «повилазять» нові проблеми і порушення», - сказав Кресак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus