USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Податківці шукають «нелегалів» у магазинах Волині

29 Березня 2010 12:08
Із початку року волинські податківці легалізували 303 найманих працівників та заробітну плату на 323 тисячі гривень – відтак сплачено 46,6 тисячі податку.

Нині тривають перевірки сфери торгівлі і на предмет дотримання законності при виплаті заробітної плати.

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області, основні порушення при виплаті заробітної плати у торгівлі - використання необлікованої готівки, ухилення від сплати податків через оподаткування лише незначної частини заробітної плати. Ця схема діє, коли решта заробітної плата виплачується за рахунок «тіньових» коштів без відображення в бухгалтерському обліку.

Також практикується ще одне порушення –отримання заробітної плати під виглядом оформлення позик, позичок та інших подібних виплат з метою навмисного ухилення від сплати податку з доходів фізичних осіб. Є випадки ведення «подвійної» бухгалтерії в торгівлі.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмила Арендарчук каже, що вже в цьому році податківці у сфері торгівлі встановили 41 випадок виплати заробітної плати за рахунок необлікованих коштів, 2 випадки «подвійної бухгалтерії» та три факти виплат матеріальних і соціальних благ за рахунок підприємства, не сплачуючи до бюджету податок з доходів фізичних осіб.

«Перевірки суб'єктів господарювання, які мають розгалужену мережу торгових центрів та мінімізують сплату податку з доходів фізичних осіб проводяться постійно, - розповідає Людмила Арендарчук. – Особливо ми звертаємо увагу на таке явище, як виплати самозайнятим особам доходів у значних розмірах без утримання податку або ж незначної його сплати».

Зокрема, працівники підрозділу оподаткування фізичних осіб спільно з відділом оперативного контролю під час однієї з оперативних перевірок гастроному на Горохівщині виявили 4 продавців, з якими їх роботодавець-підприємець, що перебуває на спрощеній системі оподаткування, не формив трудові договори.

Як повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб, в одному із сіл Іваничівського району виявили 2 трудових нелегалів – продавців місцевого магазину.

Нововолинські податківці під час перевірки місцевого ринку з’ясували, що тут найманий працівник підприємця – платника єдиного податку продавав передплатну та друковану продукцію без договору та довідки про трудові відносини.

Довідково:

Із початку року волинські податківці легалізували 303 найманих працівників та заробітну плату в сумі 323тисячі гривень - сплачено податку в сумі 46,6 тисяч гривень

До адміністративної відповідальності притягнуто 19 посадових осіб СГД та порушено одну кримінальну справу за порушення законодавства про працю, інформує управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 29 Березня 2010 18:41
Ще б пошукали в закладах громадського харчування. Особливо влітку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus