USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Полікарпа Шафету вшанували у його рідному селі

28 Грудня 2010 10:02
У селі Дубове Ковельського району на могилі журналіста, публіциста, громадського діяча, багаторічного редактора газети «Волинь» Полікарпа Шафети 27 грудня відбулися заходи з нагоди його 75-річчя
Вшанувати пам’ять зібралися дружина Полікарпа Шафети Галина, голова обласної організації Національної спілки журналістів Михайло Савчак, головний редактор газети «Вісник» Євген Хотимчук, заступник редактора газети «Волинь» Галина Світліковська, головний редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма, власний кореспондент газети «Волинь» Ярослав Гаврилюк, громадськість Ковельщини. Про це повідомили в Ковельській райдержадміністрації.
В заходах взяли також участь заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля, Дубівський сільський голова Павло Безека, керівники бюджетних установ села, місцеві жителі.
На могилі також відбулася панахида, яку провів настоятель Свято-Успенського храму села Городище отець Микола. Учасники заходу поклали квітів до могили колеги.
У Свято-Юріївському храмі пройшло поминальне богослужіння. «Ми виявляємо нашу глибоку шану до талановитого земляка, і в цьому проявляється спадкоємність тих славних традицій, які він утверджував своєю творчістю», - сказав до присутніх благочинний УПЦ КП, настоятель Свято-Юріївського храму Іоан Бонис.
Він також висловив слова подяки за допомогу у поверненні Полікарпом Шафетою місцевій церкві дзвонів.
Після цього пройшла зустріч журналістів із членами літературної студії місцевої школи «Провесінь».
Дружина Полікарпа Шафети презентувала членам літературної студії книгу «Щоденних без цензури».
Нагадаємо, минулого тижня у Луцьку на будинку, де мешкав Шафета, було відкрито меморіальну дошку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus