USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Половина волинських дошкільнят не ходять у садочки

16 Лютого 2010 14:17
Серед волинських дошкільнят віком від 1 до 6 років дошкільні навчальні заклади відвідує лише 46% дітей.
Ці дані оприлюднив начальник управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації Михайло Попович на засіданні підсумкової колегії.
Дошкільні групи перенаповнені, каже чиновник. Є вже близько семи тисяч заяв від батьків, які просять влаштувати їх дітей до ДНЗ.
«В області функціонує 384 дошкільних навчальних заклади та 44 навчально-виховні комплекси, у складі яких діють дошкільні відділення. Організованою дошкільною освітою охоплено 46 % дітей віком від 1 до 6 років», – розповів Попович.
Щоправда, за словами начальника обласного управління освіти і науки, майже всі діти старшого дошкільного віку можуть пройти підготовку до навчання в школі.
Ще одним важливим питанням, на думку чиновника, є питання забезпечення дошкільнят збалансованим харчуванням.
«Показник виконання норм харчування дітей у ДНЗ області у 2009 році становить 71% від потреби. Найкращі показники у Ратнівському, Луцькому районах та в місті Володимирі-Волинському. Найнижчі – у Камінь-Каширському, Володимир-Волинському та Старовижівському районах», – каже Попович.
Крім того, різниця вартості харчування на одну дитину в день у різних районах – суттєва. Так, до прикладу, у Рожищенському районі ця сума складає 5,02 гривні, у Ковельському – 8,27 гривні, а в Любешівському – 9,8 гривні на одну дитину в день.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 16 Лютого 2010 16:40
Це казка про переповнені групи, вони переповненні тільки на папері, а по факту дітей у два рази менше.Деякі діти відвідують садок декілька днів на місяць,а так сидіть дома з мамами та бабами,які не працюють...Батьки позаймали місця. ..Нехай би відділ освіти перевірив РЕАЛЬНЕ відвідування ДДЗ, мали б купу вільних місць...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus