USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Попередньо переміг Янукович із відривом у 3,7 відсотка, - громадські спостерігачі

8 Лютого 2010 12:36
Громадська мережа ОПОРА оприлюднила результати швидкого статистичного підрахунку, який активісти мережі проводила в день повторного голосування.
Згідно з результатами, 49,6 % виборців України віддали свої голоси Віктору Януковичу, 45,9 % - Юлії Тимошенко. А 4,5 українців проголосували «проти всіх». Під час прес-конференції регіональний координатор кампанії спостереження Громадської мережі ОПОРА Михайло Шелеп розповів, що в день голосування лише 1,6 % членів виборчих комісій, які представляли Януковича та 1,9 % представників Тимошенко, сумнівалися у результаті волевиявлення на окремих дільницях.
ОПОРА підрахувала, що явка виборців в Україні становила 67, 10 %. Це нижчий показник, ніж за голосування в першому турі. Проте, майже співвідносною до явки виборців під час минулих парламентських виборів.
Довідково:
Швидкий статистичний підрахунок (Quick count) є методом миттєвого отримання результатів волевиявлення та спостереження за якістю виборчого процесу.
Метод дає попередню оцінку результатів всенародного голосування, що базується на результатах спостереження за ходом голосування протягом дня виборів та підрахунком голосів після закриття виборчих дільниць.
Метод швидкого підрахунку не новий. Однак групи громадських активістів почали його активно застосовувати із 1990-х років для оприлюднення альтернативних результатів голосування. Цей механізм застосовують на виборах у всьому світі.
В Україні він застосовується вперше. Для результатів виборів похибка підрахунку голосів становить 2, 6 %.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus