USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Про «дзвінок із того світу» написали більшість волинських газет

29 Жовтня 2009 14:36
На Волині четвер – газетний день. «Волинські новини» пропонують своїм читачам ознайомитися, про що написала сьогоднішня волинська преса.
Цього тижня увага до тролейбусної теми не дуже пильна: усе сказано, про все уже написано. Обіцянки й ультиматуми  проблеми не вирішують, а транспортники і далі страйкують. Півсторінки їм відвів хіба що «Вісник+К». Журналістка поспілкувалася із доведеними до відчаю страйкарями та розповіла, як їм тяжко доводиться виживати. А ще повідомила висновки робочої комісії, створеної на колегії Волиньради щодо ситуації на ЛПЕ. Зазначається, що роботу Луцької міськради у цьому напрямку визнано незадовільною. А депутат обласної ради Володимир Бондар припускає, пише автор, що підприємство електротранспорту свідомо доводять до банкрутства.
Не гладить по голові міську владу той же пан Бондар і в розлогому інтерв’ю у газеті «Аверс-прес». «Правильно було б, якби керівництво міста щомісяця, не допускаючи заборгованості ані по лізингу, ні по інших платежах і зарплатні зокрема, віднайшло механізм погашення цих боргів, фінансувало й далі підприємство, передбачало імовірні ускладнення в роботі. На жаль, протягом тривалого часу цього ніхто не робив, і тому складалася ситуація, яку наразі спостерігаємо», – каже депутат.
Щоправда, проблему тролейбусників зачіпає ще «газета нашого міста» «Луцький замок» у репортажі із вчорашнього засідання сесії міської ради, де «обговорювали заходи із поліпшення фінансово-господарської діяльності Луцького підприємства електротранспорту».
Натомість найрезонанснішою виявилася інформація про «дзвінок із того світу». Із лучанином Сергієм Редькою, якого рідні похоронили у той час, як він лікувався у наркодиспансері, вдалося поспілкуватися кореспондентам більшості волинських газет. Воно й не дивно: не щотижня і навіть не щомісяця у Луцьку трапляється така трагікомічна історія. Заголовки промовляють самі за себе: «Дзвінок із того світу» («Луцький замок»), «Подзвонив через півгодини... після свого похорону» («Вісник+К»), «Зустріч із племінником після його похорону» («Волинь-нова»), «Небіжчик зателефонував... після похорону» («Сім’я і дім»), «Є життя після смерті!» («Волинська газета»).
Резонансну подію минулого тижня, коли двоє десятирічних дітей із села Муравище Ківерцівського району опинилися на лікарняних ліжках із алкогольним отруєнням, докладно описує газета «Віче-інформ».
Про непросту ситуацію, в якій опинилися чотири сім’ї із будинку №20, що на вулиці Данила Галицького обласного центру, розповідає тижневик «Аверс-прес». Люди живуть у постійному страху, що їм на голову може впасти стіна чи стеля – у такому аварійному стані перебуває їх помешкання. Узимку тут замерзає вода, люди змушені кутатися, спати у пальтах і валянках. Вони часто хворіють. Тим часом міська влада, до якої жильці неодноразово зверталися, ніякої допомоги їм не обіцяє.
Про «стоковий» бум пише «Волинь-нова» у матеріалі «Чи виручить нас імпортний «ширпотреб»?» За кількістю сток-магазинів Луцьк порівнюється із повітовим містом «Н» із роману Ільфа і Петрова, у якому було багато перукарень і похоронних бюро. «Мабуть, ми ще не скоро навчимося виготовляти свою добротну продукцію. Надто широка «зелена вулиця» надається залишкам європейського гардеробу, хай навіть за останнім писком моди», – робить невтішний висновок автор статті.
Серед медичних «гарячих» тем, звісно, на першому місці – невідомий грип у Західній Україні, що забрав життя уже двох десятків людей. Про нього пишуть «Сім’я і дім», «Вісник». Видання «Волинь-нова», посилаючись на головного державного санітарного лікаря області Миколу Яцину, інформує, що на Волині поки не зареєстровано жодного випадку грипу.
Відзначення 65-річчя визволення України від фашистських загарбників не надто зацікавило волинські періодичні видання. Йому відводять по кілька рядків «Волинь-нова» і «Волинська газета». Та хіба ще «Діалог» розмістив більший матеріал, у якому про важливість цього свята розмірковує політик Сергій Тігіпко.
До речі, щодо останніх . Відомі бличчя традиційно не сходять зі сторінок волинських газет. Лишень специфіка сьогоднішніх видань у тому, що здебільшого подано інформацію про те, як українські відомі діячі перетворюються в кандидатів у президенти.
Серез політиків, які «окупували» волинську пресу, помітно переважає Володимир Литвин. Воно й не дивно: додалися матеріали про перебування голови Верховної Ради на Волині минулої суботи.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus