USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Прогнози політтехнологів Юлії Тимошенко збудуться на 60% від запланованих, – Партія регіонів

11 Січня 2010 18:24
Представники ВОО «Партії регіонів» вважають, що прогнози політтехнологів кандидата у Президенти Юлії Тимошенко збудуться на 60 відсотків від запланованого. А завтрашній приїзд прем’єрки на Волинь – типова форма використання адмінресурсу, - кажуть у Партії регіонів.
 
Заступник голови ВОО «Партії регіонів» Олександр Курилюк запевняє, що під час робочої поїздки у волинські міста Юлія Тимошенко не погребує можливістю провести передвиборчу агітацію, причому за кошти з держбюджету.
 
«Спостерігачі з ОБСЄ відмітили, що прем’єр-міністр та Президент використовують під час проведення агітації адмінресурс. Завтра зможемо оцінити, за які гроші будуть звезені голови сільських та селищних рад , які, до речі, куплені БЮТом, на зустріч з Тимошенко. Під час видачі актів права власності на землю прем’єркою, роздаватимуть і агітматеріали. Аналогічно виступають і місцеві владці, які власноруч роздають ті ж акти. А це - прямий підкуп виборців», - переконаний Олександр Курилюк.
 
За його словами, із задекларованого мільйону актів на землю видано насправді лише 200 тисяч.
 
Представниками Партії регіонів на Волині складено 28 актів про виявлення порушень виборчого законодавства. Є й звернення до суду з приводу відвертої агітації Анатолієм Грицюком під час робочих поїздок, - зазначає Олександр Курилюк.
 
Серед зафіксованих порушень – включення до складу ДВК людей із судимостями, призначення головою комісії держслужбовця, розміщення програм кандидатів на дільницях не у алфавітному порядку, а як забажається голові комісії, - обурюються в Партії регіонів.
 
«Ми чітко розуміємо, які технології можуть бути використані під час виборів, щоб сфальсифікувати результати. Тому хочемо попередити громадськість про відповідальність за порушення закону», - каже Курилюк.
 
За словами провідного юриста ВОО «Партії регіонів» Сергія Климчука, фальсифікації можна умовно розділити на 8 груп: порушення під час видачі виборчих бюлетенів, складанні списків, псування чи знищення виборчих бюлетенів, скриньок, винесення незаповнених бюлетенів за межі виборчої дільниці, фальсифікації, пов’язані з голосуванням «на дому», з використанням скриньок, вплив на членів комісій та спостерігачів та порушення під час підрахунку голосів та складення протоколів.
 
«Метою цих фальсифікацій є збільшення кількості голосів на користь певного кандидата або визнання виборів недійсними. Але всім варто пам’ятати, що за порушення виборчого законодавства настає відповідальність – залежно від самого правопорушення. Людину може бути покарано або адмінштрафами від 100 до 1000 неоподаткованих мінімумів або обмеженням чи позбавленням волі терміном від одного до десяти років», - попереджує Сергій Климчук.
 
На думку представників ПР, майдану у 2010 році не буде. Масові протести «тимошенківці» організувати не зможуть, оскільки настрої в суспільстві змінилися.  Крім того, не виключено, що до другого туру з Віктором Януковичем вийде не Юлія Тимошенко, а інший кандидат, - переконують в Партії регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Соціолог Показати IP 11 Січня 2010 19:00
Я пропоную бютівцям зняти свого судимого члена ДВК, а регіоналам свого судимого кандидата в президенти - Януковича. З приводу прогнозів прогнозів про фальсифікації, то регіонали діють по принципу: "лови злодія". Сьогодні представники регіоналів обїздили всі малі села і пропонують людям гроші. В Луцьку вже готуються каруселі. Єдине, що приємно, що МВС уже всунув туди своїх людей і чекає щоб упіймати на гарячому. Цікаво, що тоді заспівають регіонали і хто тоді буде сплачувати 1000 неоподаткованих мінімумів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus