USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратура критикує податківців та УБОЗ

26 Квітня 2010 14:36
На міжвідомчій координаційній нараді обласний прокурор Андрій Гіль негативно оцінив роботу волинської податкової міліції та управління боротьби зорганізованою злочинністю.

«У гонитві за показниками податкова міліція займається розслідуваннями справ не їхньої підслідності. Зокрема, розслідують справи по підакцизних товарах. Наприклад, порушують справи про виявлення партії зі 100 пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв», - зазначив Гіль.

Складною є ситуація з відшкодуванням матеріальних збитків. Торік її сума становила майже 12 мільйонів гривень, а відшкодовано лише 5,7 мільйона.

За словами Андрія Гіля, правоохоронні органи великої уваги мають приділяти фактам розкрадання бюджетних коштів. Як приклад, він навів справу по Волинській обласній філармонії.

«Обласна філармонія передала «ділку» близько 600 тисяч гривень, виділених з бюджету на закупівлю і розмитнення автобуса. Через два роки після порушення кримінальної справи відносно керівника і направлення її до суду, філармонія отримала металобрухт. А сам «ділок» перебуває в розшуку», - розповів прокурор.

За словами прокурора області, боротьба з організованою злочинністю на Волині теж ведеться не на найвищому рівні. Це стосується насамперед економічних злочинів - у області порушено лише дві кримінальні справи.

«Прокуратура Луцького району розслідує справу, яка стосується незаконних земельних оборудок, де фігурують п’ятеро чи шестеро осіб. А друга справа – по банку «Надра», де керівники цієї установи викрали майже мільйон доларів кредитних коштів. Вони створили комерційну структуру, яка закупляла землю і нерухомість. Чому немає інших таких справ, зокрема, на митниці?

У нас перебуває справа, матеріали якої свідчать про те, що під час скоєння злочину не обійшлося без організаторів контрабанди і тих, хто їм допомагав», - зазначив Гіль.

Ще одна справа, яка перебуває на слідстві у прокуратурі, стосується одного центру конвертації. Там незаконно конвертовано близько двох мільярдів гривень. Утім, за словами Гіля, у розслідуванні фігурує сума близько 600 мільйонів гривень. Нині справа знаходиться на досудовому слідстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нововолинськ Показати IP 26 Квітня 2010 15:10
Прокурори всіх рівнів, які мали б здійснювати нагляд за дотриманням законодавства, і, в першу чергу захищати права і гідність людини (так написано в законі про прокуратуру) є найбільш корумпованими особами в Україні.
справедливий Показати IP 15 Травня 2010 00:42
Прокурори "лижуть зад" міському голові Сапожнікову, який організував неймовірну злочинність в місті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus