USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проїзд у луцькій маршрутці зростає до двох гривень

29 Жовтня 2009 12:11
Вартість разового проїзду в міських маршрутах становитиме 2 гривні. А тариф на разовий проїзд у тролейбусі складатиме 1 гривню. Про це 29 жовтня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, - інформує репортер «Волинських новин».
Для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації вартість разових квитків на проїзд в міському електричному транспорті становитиме 50 копійок. Відповідно, вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті для населення – 60 гривень, для учнів і студентів – 30 гривень. А ось вартість річного проїзного квитка для населення на проїзд в тролейбусах складатиме 500 гривень.
Директор департаменту економіки Луцькради зауважила, Мінтранспорту, Міністерство ЖКГ та антимонопольний комітет не мають зауважень до зміни тарифу на проїзд у тролейбусах.
Проїзд до двох гривень зросте як і в маршрутках Луцького підприємства електротранспорту, так і в приватних перевізників. Щоправда, за словами директора департаменту економіки Любов Ковпак, такі зміни набудуть чинності у суботу, після опублікування у газеті. Себто, із 1 листопада. Під час засідання міськвиконкому тривалий час обговорювали і питання появи нового тарифу опісля того, як працівники луцького тролейбусного депо вийде на маршрути.
Також для Луцького підприємства електротранспорту вартість місячного проїзного квитка для населення на автобуси, що працюють в звичному режимі руху (маршрути № 5, 6, 7, 14, 21), автобуси, що працюють на місячних автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі (маршрути № 15, 15а, 9, 9а) складатиме 100 гривень. Ковпак зауважила, що в якості експерименту для проїзду в автобусах і тролейбусах буде впроваджений місячний проїзний квиток, який становитиме 120 гривень. А ось керманич луцького тролейбусного депо Костянтин Патракеєв розповів, що до підприємства надходить чимало скарг від людей, котрі придбали квитки і через страйк тролейбусників не мають можливості скористатися цією нагодою. Він додав, що уже на куплених місячних квитках просто продовжать термін їхньої дії, а ось річні – доведеться компенсувати. Ковпак додала, що кошти від квитків – це гроші, котрі відразу поступають до казни підприємства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
дідо Показати IP 29 Жовтня 2009 13:17
давно пора....маршрутки самі повинні визначати ціну...тоді тролейбуси будуть мати гроші,бо більше людей,які платять будуть іздити...а за пільговиків нехай платить уряд,є гроші -їздять,нема-неїздять...
Хохма Показати IP 29 Жовтня 2009 13:20
Піднімати проїзд на маршрутки це не правельно:1. Пальне не подорощало 2. Наповненість маршруток і безконтрольність обліку надходжень дозволяють отримувати гарні неоподатковані прибутки 3. Проїзд в інших обласних центрах менше 1.5 Що потрібно: 1. ввести проїздні на маршрутки надходження від яких направити на погашення лізингових платежів 2. Оптимізувати штат як адмінперсоналу так і робітників. 3. Продовжити години роботи транспорту. 4. Зменшити витрати на ремонт старих тролейбусів до моменту відновлення повноцінного фінансування від КМУ. (Краще нехай стоїть ніж зїдатиме зарплату персоналу) 5. Зменшити непрямі витрати. 6. Жорстко контролювати графік руху не лише комунального транспорту, а й приватного. 7. Поставити керівника, який не буде ховатись від працівників, а буде ними керувати.
Anonymouse Показати IP 29 Жовтня 2009 15:26
За шо нам платити 2 гривні за проїзд? За стоячі місця? Чи за те шо вони не по графіку їздять? Яке обгрунтування підняття тарифів, що подорожчало? Куди діваються виручкі з автобусів, невже 1а маршрутка не в стані прокормити тих хто на них працює навідь при існуючих тарифах і дати прибуток?
додік Показати IP 29 Жовтня 2009 15:34
правильно, шо підняли. зі здачею менше проблем буде. Люди прагнутимуть більше заробляти, шоб на маршрутку хватало, відрахування до фондів зросте, бюджет поповниться, заживемо ого-го-го! а як не схоче їхати, а економити, то більше пройдеться вулицею. Особливо молодь, яка днями просижує "вконтачена" чи в однокласниках, трохи костями поторохкотись, мязи розворушить. та й старшим корисно свіжим повітрям проти гіподинамії подихати. Витрати на медицину зменшаться, бюджет збережеться, в Гаразджі місце перестане дифіцитом бути. Заживемо тоді, ого-го
TFA Показати IP 29 Жовтня 2009 16:10
Хохма, не погоджусь із 3 і 4 пунктом твоїх пропозицій: можна продовжити роботу маршруток, там прибуток буде, але тролейбуси будуть повітря возити, економічно невигідно їздити до ночі, бо водію треба платити за лишні години роботи, які не приносять прибутку. Щодо 4 пункту, то якщо керуватись твоїм підходом,то в нас нічого їздити не буде, бо значна більшість тролейбусів є старими і однаково потребують ремонту
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2009 16:28
А що робити тим, хто купив проїзні квитки на жовтень? Гроші заплатили, а послуги не були надані в повному об'ємі?
Микола Мізьол Показати IP 29 Жовтня 2009 17:24
Ех, куплю я напевне собі велосипед чи скутер, і всім так раджу! ;)
TFA Показати IP 29 Жовтня 2009 22:41
За проїзні є інфа, що термін їх дії просто продовжать
Хохма Показати IP 29 Жовтня 2009 23:18
to TFA: о 21-й тролейбусів вже нема, а маршруткі переповнені такщо рух тролейбусів до 22-ї, а маршруток до 2-ї буде виправданим при умові курсування одного ТЗ конкретного маршруту з точним графіком. Щодо 4-го пункту то: основними користувачами тролейбусів є пільговики на котрих немає фінансування, амортизаційні відрахування давно витрачені залишається або отримувати весь старий парк і не давати зарплати (найбільша стаття витрат) або зменшити витрати на ремонт ТЗ (у випадку з тролейбусами друга за величиною стаття). Рентабельність маршруток при відповідному контролі за ГСМ і ТМЦ вища за тролейбуси. Для пільговиків 1-н тролейбус на 1-н маршрут з розписаним на зупинках графіком руху непоганий вихід з ситуації. Можна вважати виправданим підвищення плати у тролейбусах до 1грн. але економічно обгрунтованої зміни тарифу на 1/3 на маршрутках НЕМАЄ.
Dik Показати IP 30 Жовтня 2009 08:16
Лучанам потрібно виходити на страйк і виказувати своє незадоворення від необгрунтованого підняття тарифів.
ГУЦУЛ Показати IP 30 Жовтня 2009 08:39
Я в шоці! Ще тролейбусників можна зрозуміти, а маршрутки!!! Та вони заробляють більше, ніж деякі директори! І не кажіть, що це брехня! А умови перевезень - жах просто! Скоро народ проти маршруток страйкувати почне!
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 08:41
От знову дивуюсь, простий народ таки розумніший за чиновників і керівників. Хай би вони організували якийсь канал/приймальну для людей (для пропозицій щодо вирішення проблемних питань міста), а потім брали усі зауваження до уваги. Може, хоч тоді толк би був?
Ctrl+Z! Показати IP 30 Жовтня 2009 08:59
Чому не вказана сума відкату отримана від приватних перевізників?!! Ганьба!
пасажир Показати IP 30 Жовтня 2009 12:14
Маю знайомого водія маршрутки (він найнятий водій, не власник) - так от, він сказав, що середня зарплатня у нього 4 тис. грн. Яка середня зарплатня по Луцьку? Ото ж бо...
Pinokolada Показати IP 30 Жовтня 2009 13:40
Перевізники весь час мали можливість мастити ікру на ковбасу, відтепер маститимуть нею ще й голови! Така якість перевезень тягне 1-1.2 грн і не більше. Після 21.00 піймати маршрутку нереально, а у вихідні - взагалі з області фантастики. І взагалі, приватні перевізники ще не доїли ікру, на яку заробили під час страйку підприємства електротранспорту. Погодьтесь, ніхто не знизив ціну, за нульову якість перевезень в цей час, коли люди нагадували навіть не оселедців, а фарш з них.
Colonel Показати IP 30 Жовтня 2009 13:53
Зарлата в лучан виросла? Можливо машрутки збиткові? Чи може пора клерків вчити працювати без хабарів! Бо ж так ніяких грошей не вистачить, робіть разовий проїзд хоч 10 грн.
Небайдужа Показати IP 30 Жовтня 2009 17:28
Новина просто супер! Мало того що народ перевозять як те бидло в брудних та набитих тарантайках та й ще ціну підняли.Панове!Мовчимо й далі... Пани не ми...
фанат шиби Показати IP 30 Жовтня 2009 18:10
мммм, шоб проїхати в маршрутці на одній нозі треба заплатити 2 гривні??? круто...а якщо вдасться й другу ногу поставити,то , напевно 4...а сидячі місця по 5 гривень...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus