USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Прямий потяг «Ковель – Холм» хочуть відновити

7 Лютого 2011 15:17
Ковельська влада має намір відновити потяг сполученням Ковель-Хелм – польська сторона цей задум цілком підтримує.
Про це розповів ковельський міський голова Олег Кіндер, - інформує ВІП.
За його словами, з огляду на майбутнє «Євро-2012» відновлення прямого залізничного сполучення між Ковелем та Хелмом є вигідним. Адже черги на кордоні в пунктах автомобільного пропуску, швидше за все, будуть. Натомість залізничний транспорт на цьому тлі вигідно відрізняється.
Олег Кіндер розповів, що можливі три варіанти відновлення залізничного сполучення. Найімовірніший – з Ковеля до кордону потяг їхатиме широкою колією, а на кордоні пасажири пересядуть на поїзд на вузькоколійці. І в цей момент вони проходитимуть митно-прикордонний контроль.
Однак розглядаються й інші сценарії, коли пасажири проходитимуть контроль ще в Ковелі. Це можливе у тому випадку, якщо потяг їхатиме вузькоколійкою – такий шлях від Ковеля до кордону є, або ж широкою колією – така колія є від кордону до Хелма.
За словами Кіндера, з цього приводу днями до Ковеля завітає представницька делегація з Польщі. Тоді, можливо, вирішиться питання з курсування потягам сполученням Ковель-Хелм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
забужан Показати IP 7 Лютого 2011 15:33
але щоб на ньому був напис "Ковель-ХОлм" і ні в якому разі "Хелм". Ми повинні памятати про свої землі!
Спекулянт Показати IP 7 Лютого 2011 18:57
Правильно! Треба ж возити цигарки під підшивкою в купе.
Лучано Показати IP 7 Лютого 2011 19:01
Цікаво, що "НАЙЙМОВІРНІШИМ" Є найдибільніший і найбільш СОВДЕПОВСЬКИЙ і найбільш ідіотський. Не можуть НАШІ інакше: треба ж застосувати варіант, щоб люди з торбами бігали з поЇзда на поїзд, бились займати кращі місця, давати на лапу митникам і провідникам. Є ще одне раціональне доповнення до цього варіанту - між поїздами облаштувати колючу проволку і ток невеличкий подати, а за перевіз контрабанди - розстріл з пневматичних гвинтівок - це буде колоритним доповненням вїзду у бувший СРСР.
Сашка Показати IP 7 Лютого 2011 19:46
Да, от прям-таки послухають одного нацика і так зроблять)
Москаль Показати IP 7 Лютого 2011 20:24
Хелм - власна назва польського міста. Якщо так, то тоді Сокиричі Ківерцівського району можна називати "Топорково", а "Волошки" Ковельського - "Васильки". Чи не так? Я трохи ходив в школу і памятаю, що власні імена не перекладаються.
контрабанда Показати IP 7 Лютого 2011 22:30
От вже папіросів будем затарювати пшекам.... Повний поїзд напхаєм,бо в автобус вже не влазить.
Володимирянин Показати IP 8 Лютого 2011 09:31
А чи не краще з Луцька і до Любліна - пасажиропотік буде трохи більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus