USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Приватні аптеки Волині найбільше порушують указ Уряду

4 Листопада 2009 16:08
За результатами 40 перевірок у 46 медичних закладах податковою адміністрацією у період з 31 жовтня по 3 листопада в аптеках області виявили 2 факти завищення граничних цін на антивірусні препарати, 5 випадків реалізації ліків від грипу за завищеними цінами та 17 аптек, у яких закінчився термін дії ліцензії. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови ДПА у Волинській області, начальник управління податкової міліції Костянтин Цикун – інформує репортер «Волинських новин».
Костянтин Цикун повідомив, що в ДПА створили 11 спільних мобільних груп, які проводять контрольно-перевірочну роботу в аптечних закладах. Зокрема, фахівці перевіряють у фармацевтів наявність ліцензії, необхідних ліків та препаратів, а також дотримання рівня граничних оптово-відпускових цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення.
Ціни на противірусні ліки перевищують допустиму норму в деяких аптеках Володимира-Волинського, Ковеля та Луцька від 2 до 5%. Наприклад, «Амізон» тут продавали на дві гривні дорожче, а марлю – на 70 копійок. Хоча порушення незначне, всі необхідні матеріали за фактом торгівлі направили до органів ліцензування та прокуратури. Повідомити назву аптек Костянтин Цикун відмовився, проте зазначив, що все це приватні заклади.
Особливо податківець наголосив, що популярний нині препарат «Таміфлю», який доставили гуманітарним вантажем в Україну,  в аптеках продаватися не буде. Його постачатимуть лише у лікувальні установи і використовуватимуть за потребою.
Щодо аптек, у яких за документами Державної податкової адміністрації закінчилась ліцензія, то наразі факти їх діяльності з’ясовуються. Податківці зізнаються, що перевірки здійснюють мирним шляхом, не блокуючи роботу фармацевтів.
Виявляючи будь-які факти завищення граничних цін, незаконного вуличного продажу з рук, реалізації «Таміфлю», безліцензійної діяльності або виявлення підробки, податківці просять звертатися на цілодобову «гарячу лінію» ― (0332) 777-102.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Dik Показати IP 5 Листопада 2009 09:22
"Приватні аптеки Волині найбільше порушують указ Уряду" Укази видає Президент Уряд - постанови та розпорядження, будьте уважніші!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus