USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ректор «України»: на мене тиснуть через політику

18 Березня 2011 15:09
У Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» заперечують заяви обласної прокуратури про незаконні махінації з автомобілями.

Про це під час прес-конференції у четвер, 17 березня, заявив ректор вузу, депутат Волиньради від ВО «Батьківщина» Роман Карпюк.

Він каже, що прокурор області Андрій Гіль був «неповністю проінформований», коли 16 березня заявив про те, що працівники інституту незаконно привласнили собі автівки, передані вузу виконавчою службою.

«Мене здивували ті слова. Я рахую, що це політичний тиск на мене як на депутата обласної ради від партії «Батьківщина», – заявив він.

"Їм була дана задача шукати що завгодно"

Карпюк каже, що тиск на нього та його колег почався відразу опісля закінчення місцевих виборів 2010 року.

«Буквально на третій день після виборів в інститут увірвалося близько 30 працівників правоохоронних органів, які без документів почали перевірки, почали давити на всіх працівників інституту… Працівники правоохоронних органів говорили, що їм була дана задача шукати що завгодно. На це не було дозволу прокуратури… Основна причина перевірки – наявність ліцензії на комп’ютери», – стверджує ректор.

Внаслідок ревізії правоохоронці вилучили з інституту 38 комп’ютерів, чим паралізували роботу відділу кадрів, канцелярії, бухгалтерії, приймальної комісії, усіх кафедр, переконує Карпюк.

«До 20 працівників інститут визивали правоохоронні органи. Жінок тримали по вісім годин на допитах, навіть не дозволяли вийти. Називали бандугрупуванням», – розповідає він.

Цей «наїзд» ректор пов’язує зі своєю відмовою голосувати за кандидатуру Володимира Войтовича, який був суперником Анатолія Грицюка – претендента на завидну посаду голови облради від «Батьківщини», членом якої є Карпюк.

«Перед голосування за голову обласної ради Борис Петрович (Борис Клімчук – голова Волинської ОДА, «ВН») мене запросив і казав проголосувати за кандидатуру не від БЮТ», – зізнався ректор.

Карпюк каже, що Клімчук обіцяв хутко вирішити усі проблеми вузу в разі, якщо б ректор погодився проголосувати за Войтовича.

«Це не автомобілі, а груда металолому»

Окрім того, Карпюк категорично заперечує факт продажу автомобілів приватному підприємцю за ціною 32 тисячі гривень і привласнення цих грошей.

«Коли я дізнався, що є конфісковані автомобілі, оформив документи на їх отримання. Згідно закону, їх можна було поставити на тимчасовий облік», – коментує ситуацію він.

Ректор вирішив, що автівки, хоч і в дуже поганому стані, відремонтують, й вони зможуть послужити інституту хоча б кілька років.

«Не чисто під дітей-сиріт брали, а для виконання статутних цілей. Ми порахували, що можна їх поремонтувати і поставити на статутний облік… По великому рахунку це не автомобілі, а груда металолому», – говорить він.

«Коли звернулися в органи МРЕВ, нам відповіли, що є внутрішні розпорядження МВС не ставити на тимчасовий облік автомобілів. Таким чином ми не могли поставити їх на баланс в інституті. Бо не було документів від ДАІ. І в ДАІ не могли поставити, бо вони постійно відмовляли», – продовжує ректор.

«Таким чином авто більше року простояли на території інституту. Важко було їх охороняти. Бо треба було збільшувати штат охоронців. Було таке, що в одного авто колесо вкрали, в іншому скло розбили», – додав він.

Карпюк каже, що була навіть думка повернути машини назад, але у виконавчій службі пояснили, що відповідної процедури просто не існує.

«Тому ми шукали, де їх поставити на зберігання. Ми авто не продавали. Гроші в інституті жодна посадова особа коштів за автомобілі не отримувала», – заявив депутат.

«Пройшло 4 місяці після виборів. Але постійно працівників нашого інституту тягають на допити. «Майкрософт» навіть вже дав відповідь, що наші комп’ютери проліцензовані, що всі програми поставлені нормально. Але все одно постійно йде тиск. Були ще випадки, про які я не хочу згадувати, де було грубе порушення прав людини», – констатував Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Марина Показати IP 18 Березня 2011 15:52
А проголосував би за Войтовича, було б усе по-іншому...В теперішній час, коли не продаєш душу і совість, чекай тиску з усіх сторін.Така реальність. На жаль, така влада.
Андрій до Марина Показати IP 21 Березня 2011 21:33
О люди, люди! Горе Вам. За шмат гнилої ковбаси і матір рідну продасте...... (Т.Г.Шевченко)
NEW Показати IP 18 Березня 2011 15:59
Ото банда і працює.........
NEW Показати IP 18 Березня 2011 16:01
А скільки ще неопублікованих тисків нинішньої влади, просто страшно стає...... а життя тільки погіршується, де шукати правди?
Роман Показати IP 18 Березня 2011 16:20
Ото нєфіг піратську вінду ставити)) Користувалися б Лінуксом - не було б проблем)))
Таня Показати IP 18 Березня 2011 16:23
висновок, що ще все таки залишились не продажні люди, які до кінця дотримуються своєї позиції!!! поважаю таких людей!!! Карпюк один з них!!! і ще...пам ятаю 2007 рік....коли Клімчук ще був послом і їздив за "Нашу Україну"....розказував, які вони хороші, а сам ......помінялась влада і він шапку поміняв......!!!
Посіпака Показати IP 18 Березня 2011 16:23
Можна подумати в державних структурах вінда скрізь ліцензійна. Не смішіть мої тапочки.
Таня Показати IP 18 Березня 2011 16:26
Роман, та тут справа не в комп ютерах!!!! а в тому, що нинішня влада робить, що хоче.....любими способами добивається того, що їм потрібно!!!
Colonel Показати IP 18 Березня 2011 16:51
Реформу правоохоронних структур необхідно проводити негайно і поетапно... перші два етапи на Колиму! Роман Петрович тримайтесь. Правда, а значить перемога - за вами.
міля Показати IP 18 Березня 2011 17:10
Начорта Романе твій голос у облраді, коли там і так більшість з 70 чоловік, при мінімумі 41. Крім того, Вітів постійно Башкаленка підтримує.
Лучанка Показати IP 18 Березня 2011 22:45
Певно, міля, ще вашого голосу не вистачає. А цю "більшість" такими методами і напрацьовують. Адже не у всіх вистачить сміливості відкрито виступити проти. Романе Петровичу, так тримати!Підтримую!
makar Показати IP 19 Березня 2011 11:37
не дарма Роман Петрович носить козацький мундир.погоджуюсь з "лучанкою" та підтримую правжнього Чоловіка.
Військомат Показати IP 19 Березня 2011 17:08
Це ректор, чи командир якогось підпільного військового угрупування? Мо партизанського? Це вуз інвалідів по життю чи інвалідів на голову? Чи може курси ворошилівськіх стрілків, чи школа сержантів? Чи щось на кшалт Че Гевари? Не второпаю. Це ж не Куба, де всі носять військову форму.
Я Показати IP 20 Березня 2011 00:31
Військоматам, хворим на голову, це не зрозуміти. Що таким торопати, немає чого і пробувати. Не дано.
Посол ти Показати IP 20 Березня 2011 11:44
Ось і розпочалися політичні репресії під патронатом Бориса Петровича. Це початок кінця демократії. Азербайджан переміг Литву в голові Клімчука

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus