USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині рівень води в річках майже нормалізувалася, – гідрометеоролог

2 Березня 2011 15:45
До роботи в умовах весняної повені готові понад 40 аварійних бригад.
Про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - інформує прес-служба облдержадміністрації.
Зазначалося, що цієї зими ситуація в області була нетиповою – високий рівень води був уже в січні. Внаслідок потепління та рясних опадів рівень води на найбільших волинських річках сягнув рекордних позначок.
Але наразі, запевнив начальник центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук, ситуація майже нормалізувалась, рівень води на річках Стир та Стохід знизився на десятки сантиметрів.
За його словами, цьому сприяли і погодні умови: завдяки денним потеплінням та низьким температурам уночі сніг сходить поступово.
Як повідомив начальник управління МНС в області Володимир Грушовінчук, особовий склад рятувальників буде переведений на посилений варіант несення служби. До роботи також готова і піротехнічна група. У кожному з районів, які потерпають від підтоплень, створено штаби оперативного реагування, напоготові – рятувальна техніка.
Начальник Волинського обласного виробничого управління водних ресурсів і водного господарства Юрій Бахмачук запевнив, що насосні станції при необхідності працюватимуть на повну потужність, створено аварійний запас матеріалів та інвентарю.
Перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко зазначив, що найбільше його турбує пасивність окремих сільських голів, які не проводять жодних робіт з водовідведення та розчищення дренажних каналів.
Башкаленко доручив спланувати графік виїздів мобільних груп у райони з метою обстеження готовності до надзвичайних ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Prostoman Показати IP 2 Березня 2011 17:20
Невже всіх бобрів повбивали????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus