USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Рівненчани викрадають волинський ліс

5 Березня 2010 12:51
Вони вже вкотре потрапляють у поле зору правоохоронців. Хлопці долають чимало кілометрів і приїздять на Волинь із конкретною метою – красти дуби.
Усі сліди виводять до Костополя, тож лісівники та міліція нарекли гастролерів «костопільською бандою».
Ні заповідна зона, ні пам’ятний знак, який вказує на те, що у далекому 1916 році під час Луцького прориву тут загинули воїни армії генерала Брусилова, ні саме кладовище не зупинили злодіїв. Вони скористалися меморіальною дошкою, аби сховати за нею легковий автомобіль. У ньому котрийсь зі злочинців стежив за дорогою, а простіше – стояв на «атасі».
Завдяки снігу добре видно сліди від машини, які вели на рівненську трасу. А далі, зовсім недалечко від «міліцейської дачі», менш ніж за 100 метрів, – порізані дуби. У кучугурах снігу лежать залишки дерев, а ось – розірваний стовбур. Лісокради зрізали сім дерев, останнє не піддалося нарузі і… «вистрелило».
«Мені зателефонував головний лісничий і розповів, що знайдено сліди самовільної рубки, – розповідає інженер з охорони та захисту лісу ДП «Цуманське ЛГ» Сергій Арендарчук. – Ми одразу повідомили у Ківерцівський райвідділ міліції і через трохи вже разом із представником правоохоронних органів Олександром Янулем та лісничим приїхали на місце події».
Майже одразу надійшла інформація про те, що у Костополі затримали «ЗиЛ», який перевозив шість крадених колодок. Здавалося би, все збігається.
Лісівники одразу зробили знімки і, доки оперативна група працювала над зрізами, подалися в сусідню область, - пише «Волинська газета».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus