USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Санстанція не радить купатися в Молодіжному, Озерці та Озері

14 Червня 2010 11:25
Рекреаційні озера Ківерцівського району, де полюбляють відпочивати й лучани, за висновком екологів та санепідемстанції поки що не готові до курортного сезону.

Про це пише районна газета «Вільним шляхом».

Найпопулярніші в районі водойми для відпочинку – озеро Молодіжне в Ківерцях, рекреаційні озера в селах Озерце та Озеро. На Молодіжному береги озера позаростали рослинністю, не завезений чистий пісок. Відсутні роздягальні кабінки, урни для сміття, не облаштований громадський туалет, не встановлені заборонні знаки.

Вода, відібрана на лабораторні дослідження, за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам через високий вміст кишкової палички - 240 тисяч при нормі п’ять тисяч.

Перевірка водойм в селах Озеро і Озерце засвідчила, що ці рекреації не підготовлені до купального сезону. Береги позаростали очеретом, необкошені, не встановлене пляжне обладнання, в прибережних захисних смугах випасається худоба.

Відібрана вода з озер за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам – там завищений умісту кишкової палички. До слова, за порушення в дотриманні санітарного законодавства сільського голову Озера вже оштрафували.

На берегах річок Конопелька і Путилівка, де також полюбляють відпочивати ківерчани, миється транспорт, купаються домашні тварини. А в селі Залісоче в заплаву річки Путилівка зливають стічні води жителі триповерхового житлового будинку. Сільського голову також оштрафовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 14 Червня 2010 15:24
Ну, уж очень суровые санкции для местных князьков. Представляете, целый штраф для сельского председателя, это же ему как слону дробина. Ущерб надо считать, который был нанесен природе, выражать его в цифрах, согласно принятых методик и тогда в суд за компенсацией. А так вся работа СЭС, это приехать, набить багажники, помахать пальчиком, мол ай-яй-яй, и выписать символический штраф. Еще и целая природоохранная прокуратура для этого есть. Разгильдяи, взяточники и лодыри.
СаньОК Показати IP 14 Червня 2010 18:33
Так нам і треба. самі винні.
маруся Показати IP 15 Червня 2010 19:19
хочу повідомити, що купатися від сьогодні там можна, тобто вода за різними бак і т.д. - добра! а ось пляжі...Там заборонено саме через них!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus