USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахтарі Нововолинська в знак протесту замкнулися у шахті

16 Лютого 2011 09:50
14 лютого дванадцять гірників бригади Олександра Мелянюка шахти №9 Нововолинська відмовилися підніматися нагору після першої зміни: в такий спосіб шахтарі протестували проти зменшення їхньої заробітної плати.
Про це 15 лютого повідомило Волинське телебачення.
Пробули прохідники і слюсарі під землею загалом дванадцять годин і погодилися піднятися нагору тільки після переговорів із керівництвом ДП «Волиньвугілля», яке опускалося до них у шахту.
«Проблема в тому, що нам платять мало грошей», - каже прохідник Юрій Сороко.
«Ми виконуємо план в тяжких умовах і не отримуємо зарплати. І виходить, що ціни ніби великі, а я з шостим розрядом маю зарплату того, що має третій розряд. Тому ми сьогодні спустилися», - каже провідник шахти Анатолій Харчук.
«Цей конфлікт давно назрівав. Щось маємо робити, або працювати, або на ті гроші тільки і можна ходити», - додає він.
У провідника Харчука зарплата трохи більше трьох тисяч гривен. Декілька років тому вона була вищою, бо були більшими виробничі показники шахти.
У січні ж 2011 року працівники бригади Олександра Мелянюка план не виконали через брак необхідних інструментів.
«Ростуть ціни, послуги, а об’єм видобутку вугілля не збільшується. Ми будемо прислухатися, не стоїмо по іншу сторону барикад. Це наша спільна біль. Разом нам зберігати шахту, разом нам працювати», - каже директор шахти №9 Богдан Лопушанський.
З чотирьох шахт Нововолинська лише ДП «Шахта Бужанська» віднесена до перспективних вугільних підприємств. Дев’ята шахта потрапила у міністерський список непривабливих об’єктів.
Виробничо-технічна програма розвитку, яку запропонувала уряду ДП «Волиньвугілля» на 2011 рік була відхилена. Причина – волинські шахти старі і вичерпують свої запаси.
За словами нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова нині не фінансуються і роботи на шахті, що будується, – на десятій. А отже, шахтобудівники працюють поки що безоплатно, - повідомило ВТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прохідник, шахта №9 Показати IP 20 Лютого 2011 14:51
План за січень місяць бригада Мелянюка виконала, і коментарі генерального директора ДП "Волиньвугілля" в газеті «Волинь» не відповідають дійсності. Я та мої колеги чекаємо перерахунку заробітної плати за січень, який нам пообіцяло керівництво ДП «Волиньвугілля». Створіть нам належні умови праці, забезпечте всім необхідним, дайте «порожняк»! P.S/. А Вам, авторам статті,раджу уважніше читати підготовлений матеріал. Не личить "акулам пера" так безграмотно писати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus