USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шацьке древньоруське городище охороняють міліціонери. ФОТО

20 Квітня 2010 10:32
На розкопках древньоруського городища в Шацьку місцева влада виставила міліцейський кордон – відтепер підприємливі селяни не будуть вивозити з розкопок землю.

Як повідомляє прес-служба ДП «Волинських старожитностей», районна держадміністрація вчора розпорядилася виставити охорону та викопати рів навколо городища.

Напередодні райвідділ культури власними силами встановив на території розкопок таблички з попередженням про заборону самовільно розривати городище.

Нагадаємо, міліціонери з’явилися на об’єкті через масове вивезення селянами виритої землі з городища. Як інформували «ВН», протягом трьох днів з літописного міста Рай, що на східній околиці селища Шацьк, місцеві селяни підводами, візками вивозять землю під власні городи, клумби та й просто на дорогу .

Довідково:

Літописне місто Рай уперше згадано 1158 року. Донедавна історики ідентифікували його з городищем у селі Яревище Старовижівського району.

Археологічні дослідження давньоруського городища в Шацьку дали багатий матеріал: монети, давньоруські митні пломби, кераміка, персні, застібки до книг, вислі князівські печатки. Саме знахідки печаток дозволили ствердити, що літописне місто Рай розташовувалося на околицях сучасного Шацька.

Розкопки цього городища – це перші повноцінні археологічні дослідження в селищі Шацьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus