USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що робити після звільнення: засуджений Ковельської колонії має план

6 Грудня 2013 19:00
Олександр – засуджений до позбавлення волі у Ковельській виховній колоні має план дій. Він хоче у майбутньому стати шеф-кухарем і відкрити власний бізнес. Для цього, каже хлопчина, потрібно лише вийти звідси, усе інше вдасться. До розмови Олександр погодився після кіноперегляду у рамках Х Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA, який відбувся 6 грудня.

По той бік високих парканів з колючим дротом Олександр опинився два з половиною роки тому. Родом із Харкова. Був усиновлений заможною сім’єю, мама - держслужбовець, батько працює в Росії. Пригадує: «Вони не раз «витягали» мене з біди, але прийшов час і я переступив межу. Батьків позбавили опіки, а мене сюди».

«Тут розумієш чого варте життя, коли його втрачаєш. На волі ми не цінуємо те, що маємо, не цінуємо батьків. Для одних за гратами – тюремна романтика, для інших – життя, до якого самі дійшли,- каже Олександр. - Тут потрібно бути сильним характером, хоча, як і будь-де, – тоді справишся з усякими труднощами».

Олександру 19 років. Сформуватися як особистість йому допомогли психологи, педагоги, зокрема, представники громадської організації «Найщасливіша». Каже, що ці люди про нього турбуються, а це дуже важливо, адже відчуваєш себе потрібним. «Спочатку мені розказали, що є Бог і Він живий. Складно було у це повірити. Але, як починаєш осмислювати свої дії, виправляти погані сторони свого характеру – приходить розуміння. Раніше мій словниковий запас – це були одні матюки, а зараз я можу вільно з будь-ким говорити без лайки, мене тут навчили, це велике особисте досягнення, цим я горджуся», - каже юнак.

Слово Боже читає так: відкриває Біблію у будь-якому місці, читає вірш чи главу, а далі розмірковує над цим. А ще, Олександр багато читає літератури психологічного напрямку, до вподоби Дейл Карнегі.

Олександр через три місяці виходить на волю. Збирається у реабілітаційний центр ГО «Найщасливіша», де йому допоможуть швидше пристосуватися до сьогодення. Далі, хоче стати кухарем, поїхати у Францію, щоб отримати майстер-класи із приготування їжі, повернутися в Україну та організувати свій бізнес. Ще одна мрія-ціль юнака - створити громадську організацію, щоб допомагати різним людям у їх потребах.

Одноліткам радить перш ніж робити якісь вчинки – думати про майбутнє. А якщо вже опинився у тенетах «поганої» компанії, то варто з неї піти, але не різко, - поступово. І треба вчитися спілкуватися з людьми, це допомагає у житті. У цьому переконався на власному життєвому досвіді дев’ятнадцятирічний Олександр. Радить прислухатися, щоб не наробити лиха, про яке можна шкодувати усе життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
гость Показати IP 8 Грудня 2013 14:50
хотеть не вредно. він там потрібен, особливо такі,як він.Вже його взяли,вже й бізнес організував за що? Голоий босий,Не міши юначяе горобців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus