USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Штаби готові до виборів і фальсифікацій

14 Січня 2010 08:30
Волинські штаби кандидатів у Президенти України перебувають в повній виборчій готовності: доагітовують виборців, тренують спостерігачів та купують каву. Готуються до гарячих днів безсонної ночі з 17 на 18 січня.
 
У волинському штабі кандидата в президенти Сергія Тігіпка кажуть, що будуть працювати цілодобово. Працівники приходитимуть «на пост» згідно з чергою, аби оперативно відслідковувати хід виборів. Штаб вестиме паралельний підрахунок голосів. У кожній з 1133 дільниць області прибічники Тігіпка мають як спостерігачів, так і членів комісій, довірених осіб. Результати виборів вони очікують отримати до кінця дня 18 січня.
 
Керівники штабу Володимира Литвина сьогодні усі перебувають у районах області, аби повноцінно використати законну можливість агітувати. У день виборів працівники штабу будуть збирати оперативну інформацію зі всіх виборчих дільниць. Нині вони роздали методичні матеріали своїм спостерігачам, яких мають по 2 людини на кожній дільниці. У штабі оптимістично сподіваються, що фальсифікацій не буде, проте кажуть, що у разі таких порушень спостерігачі складатимуть відповідні акти. Результати підрахунку голосів у волинському штабі Литвина очікують отримати протягом доби після виборів.
 
У штабі Юлії Тимошенко кажуть, що теж працюватимуть у повній бойовій готовності. Деталі роботи не розголошують, посилаючись на конфіденційність інформації. Але зазначають, що не виключають фальсифікацій, тому готують контрзаходи, аби в межах закону фіксувати правопорушення і передавати матеріали в правоохоронні органи. Як швидко в штабі Тимошенко отримають результати виборів, залежить від інтенсивності роботи членів комісії, кажуть у штабі. Проте остаточну картину голосування «тимошенківці» планують побачити на ранок понеділка, 18 січня.
 
У штабі Арсенія Яценюка для спостерігачів провели теоретичні тренінги та проінструктували, як вести себе в різних ситуаціях на виборах. Кажуть, що 17 січня на дільницях «не все буде так гладко, бо існує брак кваліфікованих спеціалістів». Загалом у волинському штабі Яценюка – по двоє спостерігачів на дільницю.
 
У штабах Яценюка, Януковича та Ющенка створені мобільні групи юристів, які будуть реагувати на можливі порушення.
 
Проте «ющенківці» фальсифікацій  у першому турі виборів не очікують. Штаб вестиме паралельний підрахунок голосів після 20.00 17 січня. Їх спостерігачі повідомлятимуть дані у волинський штаб, а ті передаватимуть інформацію у Київ. На кожній з виборчих дільниць Волині від кандидата Ющенка буде по два спостерігачі, загальна кількість яких близько 2,5 тисячі.
 
Загальна кількість спостерігачів на Волині від «біло-блакитних» – близько 3 тисяч. Значних фальсифікацій у штабі не очікують, проте прогнозують, що опоненти можуть впливати на виборців. Також у штабі зазначили, що очікують проблеми технічного характеру, адже, за їх словами, підготовка людей, які працюватимуть на дільницях, погана. У штабі кандидата Віктора Януковича вестимуть паралельний підрахунок голосів виборців, результати якого стануть відомі зранку 18 січня.
 
У передвиборчому штабі Олександра Мороза в день виборів основну увагу приділять роботі спостерігачів. Їх у соціалістів по одному на кожній дільниці Волині. Але в штабі Мороза запевнили: фальсифікацій не буде, бо «Волинь надзвичайно демократична область». Перші дані підрахунку голосів у штабі очікують отримати приблизно об 11-й вечора, а о 7-й ранку планують мати 100% результати. Ніч у штабі пройде «з кавою та телевізором».
 
Думка представників ВО «Свобода» категорично відрізняється від думки соціалістів: кажуть, що очікують фальсифікацій, «вибори 2010 на Волині не будуть зразком чесності». Тому у волинських прибічників кандидата Олега Тягнобока працюватиме група юристів, щоб не допустити фальсифікації, а також 2150 спостерігачів. «Свободівці» вестимуть паралельний підрахунок голосів, результати якого оперативно передаватимуть у штаби.
 
У штабі Юрія Костенка фальсифікацій на виборах не очікують. Вони вестимуть паралельний підрахунок голосів. Усі результати планують отримати ще вночі. Через відсутність фінансової можливості у волинському штабі Юрія Костенка спостерігачів не направлятимуть.
 
 
У блоці лівих та лівоцентристських сил, які представляють кандидата в президенти Петра Симоненка, очікують махінації зі списками. Зокрема, кажуть, що «до переліку виборців, можливо, включать «мертвих душ» та використають голоси тих, хто прописаний у Луцьку, проте нелегально проживає за кордоном». «Ліві» чергуватимуть за ходом виборів 17 та 18 січня. До середині ночі 18 січня «симоненківці» очікують отримати попередні дані результатів виборів. Загалом на виборчих дільницях Волині «ліві» мають 1500 спостерігачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 14 Січня 2010 09:53
ВН, як завжди радують ілюстраціями своїх новин. Картинка просто на 100 балів.
ТОМА Показати IP 14 Січня 2010 14:25
Я якже штаби Противсіх Ратушняка Пабота... ЧИ ВН незмогли дозвонитись до них ;) то я можу підказати як з ними звязатись зателефонуйте пану Башкалненку головному ригіоналу. він вам підкаже як готують і тих членів комісій ;)
Zheniok Показати IP 14 Січня 2010 16:12
тю,так в Ратушняка Януковича бродського і противсіх спільний штаб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus