USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швейцарці завезли в Ягодин загадкові хімікати

1 Лютого 2010 15:47
Співробітники обласної Держекоінспекції разом із митниками зупинили на міжнародному польсько-українському пункту пропуску «Ягодин» фуру з невідомим вантажем. Ймовірно, хімікати прямували через кордон зі сторони Польщі.
Водій вантажівки «МАН» зупинив машину на автотерміналі Ягодинської митниці. Під час огляду іноземець роз’яснив, що транспортує продукти хімічного виробництва, загальною вагою 220 кілограмів. Вантаж прямує зі Швейцарії до Києва. В наданих документах не вказано, що то за хімікати і чи безпечні вони для людей і довкілля.
«Причиною затримки вантажу була відсутність листа-роз’яснення Мінприроди України, отримання якого передбачене урядовою постановою «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсягів квот у 2010 році», - кажуть у прес-службі обласного управління Державної екологічної інспекції.
Нині вантажівка із загадковим товаром стоїть на митниці. Власники-водії хімікатів шукають необхідні документи, щоб далі транспортувати вантаж. Поки інспектори-екологи не побачать дозвільні папери – доти вантаж простоюватиме на митному майданчику. Якщо документи так і не надійдуть, то фуру завернуть до відправника в Швейцарію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus