USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сільським ветеринарам хочуть дати пільгові кредити

29 Липня 2010 15:47
Волинські чиновники планують активно сприяти розвитку діяльності приватних ветеринарів на селі - обласне управління агропромислового розвитку надіслало на розгляд урядової комісії власні пропозиції щодо реформування сільського господарства.
Про це пише «Відомості-УА».
Ветеринарні пункти зосереджені переважно в містах. Тоді, як сільське господарство зазнає чималих збитків через невчасно надану медичну допомогу худобі. Особливо потерпають від цього звичайні селяни, для яких втрата навіть однієї корови є чималою проблемою.

Першочергово для залучення ветлікарів до сільських населених пунктів пропонується скасувати плату за ліцензію, надати лікарям-ветеринарам можливість отримувати безвідсотковий кредит на 10 років та зняти на найближчі кілька років податкові збори з медиків цього профілю.

За словами начальника обласного управління ветеринарної медицини Богдана Лозинського, у волинських селах один ветеринар надає медичні послуги десятьом населеним пунктам. Охопити таку територію, а тим більше своєчасно надати допомогу, лікар не в змозі навіть фізично.
Крім того, мова йде не лише про лікування худоби, а про запобіжні та профілактичні заходи захворюваності домашніх тварин.

До слова, в області зареєстровано всього 31 лікаря-ветеринара, які мають ліцензію. Однак, як поінформував Богдан Лозинський, проблема із ветеринарними пунктами пояснюється не лише небажанням лікарів працювати у селах, а й значними матеріальними затратами для облаштування такого пункту.
Щоб відкрити веткабінет та забезпечити його потрібним обладнанням необхідно в середньому більше 200 тисяч гривень. Зрозуміло, що повернути ці кошти швидше вдається в містах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Гарщаль Показати IP 29 Липня 2010 15:51
Правильна назва газети "Відомості.UA". Сайт - http://vidomosti-ua.com/
ветмастер Показати IP 30 Липня 2010 15:52
не знають як заманити в село народ, ніхто ж не хоче з тими коровами, поросятами возитись! в містах котиків і хом'ячків набагато приємніше лікувати:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus