USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Сільський голова Люб’язя невинен, - Верховний суд України

18 Травня 2010 12:08
Верховний суд визнав вмотивованим і справедливим виправдувальний вирок Любешівського районного суду Люб’язькому сільському голові Борису Шубичу.

Про це пише «Волинь-нова».

Люб’язький сільський голова Борис Шубич звинувачувався у тяжкому злочині - хабарництві. Обласним прокурором було порушено кримінальну справу. Голову арештовано і, згідно з рішенням суду, взято під варту.

Заїжджа особа з Київщини Віталій Лоза та його спільник Микола Якушенко стверджували, що Шубич виділив їм дві земельні ділянки і вимагав за це 50 тисяч доларів, які й отримав.

Тоді було чимало «нестиковок», усе виглядало так, ніби сільського голову, котрий намагався благоустроїти і облаштувати Люб’язь, підставив провокатор, який рекомендувався грошовитим бізнесменом. Варто сказати, що після публікацій у пресі Бориса Шубича звільнили через два місяці з сізо, взявши підписку про невиїзд.

У суді під головуванням судді Віктора Гапончука були здобуті докази, що Борис Шубич не винен. Усі звинувачення на його адресу не знайшли підтвердження, а тому й було винесено виправдувальний вирок. Апеляційний суд області після апеляції прокурора виправдувальний вирок Любешівського районного суду залишив без змін.

Прокуратура звернулася з касаційним поданням до Верховного суду України з проханням скасувати судове рішення з направленням справи на новий судовий розгляд. Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Верховного суду визнала доводи прокуратури необґрунтованими, порушень вимог кримінально-процесуального закону у справі не встановлено. Отже, колегія своєю ухвалою у задоволенні касаційного подання відмовила.

Таким чином, ця резонансна кримінальна справа, яка була порушена ще у вересні 2008 року, нарешті знайшла своє логічне завершення всупереч позиції працівників міліції та прокуратури.

Як повідомив луцький адвокат Сергій Ковальов, котрий брав участь у процесі, підготовлено заяву до суду про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої Борису Шубичу незаконними діями органів дізнання, досудового слідства та прокуратури, внаслідок двомісячного перебування під арештом, безпідставних звинувачень, а також витрат на надання юридичної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
wiking Показати IP 18 Травня 2010 19:27
Мабуть, відкупився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus