USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студенти факультетами переглядають класику кінематографу. ФОТО

19 Лютого 2010 09:42
На філологічному факультеті ВНУ імені Лесі Українки започаткували колективні перегляди класичних кінострічок у «родинному» колі. Першим переглянули фільм Еміра Кустуріци «Чорна кішка, білий кіт».
Ідея зорганізувати такий кінопоказ вийшла від студентки філологічного факультету, яка представилася як «Зю Побережнюк».
«На філфаці мало активних студентів. Образливо за потенціал молоді, котра його не використовує. «Заманити» студентів до організації чого-небудь можуть лише викладачі. Тому ми вирішили довести, що на філфаці життя теж існує», - сказала студентка.

Планувалося, що глядачі дивитимуться фільм, сидячи на ковдрах або карематах. Але ними запаслися не всі. Тому студенти сіли за парти. Організатори радили узяти із собою на перегляд «хороший настрій і щось пожувати».

На кінопоказ було запрошено близько 70 студентів. Прийшло близько 40, причому не лише із філологічного, але й із інших факультетів - історичного та романо-германської філології.
Демонструвався фільм із проектора, під\'єднаному до звичайного ноутбука. Фінальні сцени фільму зустріли оплесками.

«Ми вирішили розпочати серію кінопереглядів із чогось хорошого, доброго, легкого. Хоча це не означає, що цей фільм не несе в собі важливої ідеї», - сказала Зю.

Такі покази стануть доброю традицією на філфаці. Студенти планують організовувати ще й арт-вечори на факультеті. Кажуть, що в організації прем’єрного кінопоказу їм допоміг декан Інституту філології та журналістики Юрій Громик.
Довідково:
Фільм Еміра Кустуріци «Чорна кішка, білий кіт». Комедія 1998 року.
Два циганських барони, що заробили собі грошей на темних справах, зуміли зберегти взаємоповагу й щиру дружбу один до одного. Розмінявши дев`ятий десяток, вони змушені розсьорбувати кашу, що заварили їх численні неспокійні нащадки.
Угоди з мафією, погоні за нареченими, божевільні циганські свята й зухвалі пограбування, полум`яна любов і холоднокровний обман - все це знову затягує їх у стрімкий вир життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зиновій Пипка Показати IP 19 Лютого 2010 10:04
Мене близькі друзі називають "Зєня",або Зайчик..Ну то це вже подруги. Але шоб отак Зю і в пресу?.. То шо за межгалактіческоє созданіє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus