USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Систему голосування Волиньради планують вдосконалити

17 Грудня 2010 19:29
Електронна система підрахунку голосів у Волинській обласній раді потребує вдосконалення – найекономніший проект її оновлення обійдеться у 60 тисяч гривень.

Про це йшлося 17 грудня під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

За словами заступника керівника апарату Волинської ОДА Романа Матвійчука, який доповідав про затвердження чотирьох нових заходів Програми інформатизації області на 2008-2011 роки, у наступному році планується дещо вдосконалити систему підрахунку голосів в облраді, впровадити систему обміну електронними документами облдержадміністрації та вдосконалити таку систему в апараті самої Волиньради.

Матвійчук стверджував, що розроблені заходи максимально реальні. Першим з них значиться побудова інформаційно-телекомунікаційної мережі в будинку обласної ради.

«Це шостий і восьмий поверхи. Можливо, це дивно чути, але окремі працівники не мають доступу до єдиної мережі, інтернету, системи документообігу», – зазначив він.

Другим заходом з інформатизації області Матвійчук назвав впровадження системи обміну електронними документами.

«Система електронного документообігу обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, і в подальшому туди можна буде підключити районні ради, фактично готові для того, щоб підключити цифровий підпис і обмінюватися електронними документами, які будуть мати юридичну силу. Для цього необхідно впровадити криптомодуль для розпізнавання електронного цифрового підпису», – пояснив він.

Особливу увагу Матвійчук звернув на вдосконалення електронної системи підрахунку голосів обласної ради, яка передбачатиме покращення систем озвучення та захисту інформації. За його словами, це «проблемне питання» ретельно вивчили спеціалісти і мають два варіанти з вдосконалення.

«Перший передбачає в існуючій системі вдосконалити окремі технічні засоби. Це коштуватиме орієнтовно 60 тисяч. Другий варіант – це впровадження цілком іншої системи, але витрати в десять разів більші – 350 тисяч гривень», – розповів фахівець.

У результаті члени комісії вирішили обмежитись економнішим варіантом, оскільки,
як розповів сам Матвійчук, таким чином переоснастили електронні системи підрахунку голосів і в Чернівецькій обласній та міській радах, і нарікань на озвучення та захист інформації у тамтешніх депутатів та працівників апаратів не виникало.

Крім того, комісія постановила рекомендувати до розгляду на наступній сесії обласної ради клопотання обласного управління статистики з приводу передбачення коштів для впровадження системи погосподарського обліку для сільських рад області.

«Ми ще у 2007 році розпочали цю роботу. На сьогодні автоматизований господарський облік, а це облік населення, є у 60% сільських рад. Вони це зробили без будь-якої допомоги. Лишається допомогти тим, які лишились. А це ті сільські ради, які самотужки не спроможні. Деякі з них навіть комп’ютерної техніки не мають. Якби на цей проект виділили суму хоча б у межах ста тисяч, ми б закрили повністю автоматизований облік», – висловилась начальник головного управління статистики у Волинській області Марія Мотиль.

Відтак бюджетна комісія вирішила виносити на розгляд сесії 22 грудня усі чотири заходи з інформатизації області та клопотання про виділення 100 тисяч гривень на завершення робіт з автоматизованого погосподарського обліку у сільрадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus