USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Табачник наказав затвердити в дитсадках офіційні побори

21 Жовтня 2010 09:17
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник наказав затвердити перелік платних послуг у дитсадках і школах.

Як стало відомо, Табачник наказав закладам освіти затвердити перелік платних послуг, «які надаються навчальним закладом або установою освіти, із зазначенням часу, місця, способу і порядку надання кожної послуги, їх вартості та осіб, відповідальних за їх надання».

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України № 949 від 14 жовтня 2010 року, текст якого мають ЗМІ, пише ТСН .

Згідно з документом, дія наказу поширюється на керівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, навчально-методичних та інших установ і закладів системи освіти, підпорядкованих Міносвіти.

У наказі також міститься вимога розмістити цей перелік «в доступних для замовників місцях».

У той же час, з документа випливає, що навчальні заклади не зможуть вільно розпоряджатися надходженнями від надання платних послуг, а отримані гроші будуть зараховані до доходів спеціального фонду державного бюджету, куди до цього моменту направлялися, зокрема, гроші, отримані від плати за навчання студентів-контрактників.

Як повідомлялося раніше, Кабмін змінив постанову про перелік платних послуг для студентів, вилучивши ряд відповідних положень. Зокрема, були скасовані такі платні послуги, як перездача іспитів, користування інтернетом, а також фінансування лабораторних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Євген Показати IP 21 Жовтня 2010 09:35
Зібрати б Табачника, Азарова, Федоровича і ше пару чмирів, закрити в хліві якомусь і підпалити!
Марта Показати IP 21 Жовтня 2010 10:09
Ні, Тягнибок пропонує кращу ідею: вкинути їх у баржу, замолити добре і в море-окіян!
Батько Показати IP 21 Жовтня 2010 10:19
Значить, тепер не повинні брати суму типа на ремонт школи. Побачимо, побачимо, в 4-й школі.
Ваня Показати IP 21 Жовтня 2010 12:58
Це,звісно,дуже правильно. Але як правильно зробити цей механізм.Бо вже ці дитячі садочки, школи задовбали людей. Кожен гребе з батьків, скільки хоче і як хоче.І ніхто обліку не веде цим плтним послугам. Беруть собі в карманчики і сміються в долоньку. Поставити касові апарати і носити всім в бухгалтерію, а бухгалтер хай відповідає за кожну копійку.То як не пробє, яку суму то бухгалтер будке і відповідати, але можна і тут половину пробити, а половину ні. Значить кожну батьку необхідно взяти чек, що він заплатив ото тоді і не дамо процвітати корупції ми самі цим завідуючим садочкам і директорам шкіл.Ще ізьміться за директорів шкіл у них там мертвих душ по кілька десятків, а ремонтну бригади де працюють у них на дачах і вілах, а скільки машин вони покупували собі за таку мізерну зарплатню директора.Ото бідолахи
Олеся Показати IP 21 Жовтня 2010 13:29
Назва статті не відповідає дійсності, бо побори роблять якраз школи, коли щороку а то й місяця збирають кошти на ремонт, інші цілі, це законно!!! Тому ця постанова цілком логічна, і не потрібно здіймати такий галас!
маруся007 Показати IP 23 Жовтня 2010 08:38
ДУЖЕ добре!бо це означає, що хабарі виростуть поверх офіційних?! спочатку ВОНИ казали, що України як держави - немає, потім, що у нас немає історії, мови, а тепер - майбутнього. Бо в таких умовах дітей не захочеться родити і вирощувати! ВОНИ ПРИЙШЛИ НА РОДЮЧУ ТЕРИТОРІЮ! НАРОД ЇМ - НІЩО!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus