USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третині волинських школярів «світить» оздоровитись в пришкільних таборах

31 Травня 2010 15:06
Цього року на Волині повинні оздоровитися половина дітей.

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк, відповідне розпорядження видане Кабінетом Міністрів України. Про це він розповів на засіданні міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей 31 травня.

За його словами, деякі райони запланували цьогоріч оздоровити менше дітей, ніж торік. Тож, вони мусять переглянути свої звіти, аби виконати розпорядження у повній мірі.

«Сьогодні стоїть завдання оздоровити не менше, ніж 50 відсотків дітей. Ми проаналізували усі матеріали, надані районами. Видно, що окремі керівники не зрозуміли суті поставленого завдання», - зазначив Курилюк.

За інформацією, наданою відомчими управліннями, значна частина навантаження ляже на пришкільні дитячі табори.

Так, за даними начальника обласного управління освіти Михайла Поповича, цього року на Волині буде відкрито 570 пришкільних закладів відпочинку. Заплановано, що там відпочинуть більше 45 тисяч дітей.

Всього в області більше 144 тисячі дітей шкільного віку. Тож, вочевидь, 30 відсотків з них влітку відпочиватимуть не далі своїх шкіл.

За словами Поповича, виконати міністерське розпорядження реально. Хоч торік в області оздоровилось менше 45 відсотків дітей, цього року цю цифру можна «підтягнути» до 50-ти.

«Пришкільні табори працюватимуть у одну зміну. У кількох з них діти відпочиватимуть 21 день, решта прийматиме дітей на 14 днів. Відповідно до інформації управління освіти, всього літнім відпочинком та оздоровленням в області буде забезпечено 47 відсотків дітей. А три відсотки за рахунок так званих «скритих резервів», думаю, ми зможемо забезпечити», - зазначив посадовець.

Олександр Курилюк запропонував організувати роботу деяких пришкільних таборів у дві зміни, щоб виконати розпорядження Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МАРУСЯ Показати IP 1 Червня 2010 08:18
ВІДРОДІТЬ НАРЕШТІ ПРИБУДИНКОВІ ПОЗАШКІЛЬНІ УСТАНОВИ!І БАБУСІ-ДІДУСІ НАРЕШТІ МАТИМУТЬ ЗАНЯТТЯ, НАВЧАТЬ ДІТЕЙ ДОБРОМУ РЕМЕСЛУ. ВРЕШТІ, У КИЄВІ ТАКИХ ЗАКЛАДІВ - МОРЕ, САМА БАЧИЛА. І НЕДОРОГО, БО ВВАЖАЮТЬ БІЛЬШЕ-КРАЩЕ. І ТОМУ - ВИГІДНО!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus