USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реабілітація бійців і дітей та розвиток зеленого туризму: ідеї стартапів волинських школярів вразили своєю креативністю

16 Грудня 2019 10:29
Можливості для фізичної реабілітації бійців та дітей з інвалідністю, розвиток зеленого туризму, допомога у відстоюванні прав непрацездатних – ці та інші теми проєктів вражали журі конкурсу креативних ідей для школярів «Зробимо Волинь кращою». У ньому взяли участь 29 команд учнів. Минулого тижня підвели підсумки конкурсу і відзначили переможців.

Фіналістів конкурсу з Маневицького району відзначила народний депутат України Ірина Констанкевич, повідомляють на сайті парламентаря.

Найбільше учасників на конкурсі було з Маневицького району. Учениця 10 класу Маневицької школи ім. Героя України Андрія Снітка Софія Глюза, команда якої отримала ІІ місце, розповідає, що головна мета їхнього проєкту – забезпечити можливість проходження фізичної реабілітації для бійців та діток з інвалідністю. Тому запропонували інвестувати в облаштування басейну місцевої поліклініки, який вже багато років не працює.

«Унікальність нашого проєкту – у його соціальності. Нашу ініціативу підтримує і Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, і лікарі поліклініки. На відновлення роботи басейну необхідно 9 мільйонів 215 тисяч гривень. Ми віримо, що наша мрія реалізується. У майбутньому плануємо працювати, як громадська організація», – розповідає Софія.

Одинадцятикласник Микола Мельник та десятикласниця Катерина Кулик із школи с. Рудники, команда яких зайняла І місце, кажуть, що у своєму селі хочуть розвивати зелений туризм.

«У нас дуже гарна місцевість, поблизу ліс. Є ставок, вода якого збагачена іонами срібла. Мріємо облаштувати оздоровлюючі бані. Загальний кошторис нашого проєкту – 650 тисяч гривень. Термін окупності – 5 років», – говорить Микола.

Подяки від імені Ірини Констанкевич вручив її помічник Орест Маховський. Він подякував організаторам конкурсу, вчителям, які готували школярів та дітям, які хочуть змінити Волинь на краще.
Так, подяки народного депутата отримали учні ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Героя України Андрія Снітка, смт Маневичі Софія Глюза та Олександр Лющук (проєкт «Здорові люди – cильна нація»); учениця НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – гімназія» Любов Сьомак (проєкт «Розважальний центр»); учениця ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Рудники Катерина Кулик (проєкт «Розвиток зеленого туризму»); учень опорного закладу навчально-виховний комплекс «Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Андрій Мандзюк (проєкт «Волонтерська організація з надання послуг непрацездатним»); учень навчально-виховного комплексу «Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Ілля Горбач (проєкт «Зелений туризм: оздоровчий сон на бджолах»).

Ідея залучення дітей через конкурс «Зробимо Волинь кращою» до розвитку своїх громад належить декану економічного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, депутатці Волинської облради Любові Ліпич.

«Сьогодні молодь дуже активно розвивається і генерує чудові ідеї, які варто було б втілити в життя. Наш досвід, як економістів, і їхня креативність можуть дати гарні результати і зробити життя наших краян більш комфортнішим. Тому й виникла ідея щодо проведення конкурсу. Спершу ми відвідали школи, розповіли як готувати бізнес-проекти. Усі подані проєкти – надзвичайно цікаві. Серед них є чимало таких, які стосуються розвитку зеленого туризму, оснащення транспорту обладнанням, яке дасть зможу в дорозі користуватися інтернет-технологіями тощо. Талановиту молодь потрібно стимулювати креативно мислити, думати на перспективу, адже за цими школярами «завтра» України. Переможці конкурсу отримали грошові премії – 1000, 800 та 500 гривень – за перше, друге та третє місце відповідно», – зазначила Любов Ліпич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus