USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Ціни на молочні продукти зросли обґрунтовано, - АМКУ

20 Січня 2010 18:11
Нещодавнє підвищення цін на молочні продукти цілком обґрунтоване, - запевняють у Волинському відділенні Антимонопольного комітету. Головною причиною підвищення вартості молочних продуктів стало встановлення мінімальної закупівельної ціни на молоко.
 
Щоб захистити виробника, уряд прийняв постанову, згідно з якою відпускна ціна молока ІІ ґатунку становить 2,16 гривні за літр, першого ґатунку - 2,5, а вищого - 2, 6 гривні. Про це сьогодні під час підсумкової прес-конференції за результатами діяльності АМКУ в 2009 році повідомила начальник другого відділу досліджень і розслідувань Інна Столярчук.
 
Ще влітку 2009-го літр молоко заготовляли лише за 1 гривню. До прийняття постанови, монополісти волинського ринку молокопродуктів зловживали становищем. Як повідомив голова територіального АМКУ Віктор Гупало ВАТ «Ковельмолоко» безпідставно встановило різні ціни на молоко однакового ґатунку та не вчасно повідомляло населення про зміну закупівельних цін. За першим фактом підприємство було оштрафоване на 7 тисяч гривень.
 
«Розуміємо, що сьогодні, може здатися, що це надто низький штраф для такого підприємства. Але ми в першу чергу ставимо питання про визнання порушення, а це для власників підприємств суттєво б’є по іміджу, потім про припинення порушень, третя складова діяльності – розмір штрафу», - каже Гупало.
 
У формуванні ціни також відіграли об’єктивні фактори, - кажуть в обласному АМКУ. Взимку традиційно надої молока нижчі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Схід Показати IP 21 Січня 2010 08:33
ВОНА працює.ВОНА доїть.ВОНА переробляє.ВОНА продає.ВОНА ставить ціну.МИ купуємо.Цукор,молоко,бензин-космосмічні ціни.Ми потерпимо.МИ проголосуємо.МИ пошлемо ЇЇ в космос.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus