USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Турійчани зібрали 25 тисяч гривень пожертв для лікарні. ФОТО

3 Лютого 2010 10:54
Протягом місяця в Турійському районі тривала акція зі збору коштів на придбання медичного обладнання для центральної районної лікарні.
Ініціаторами та організаторами акції є районна рада та громадська організація «Надія поколінь». Серед жителів району розповсюджувалися листівки із закликом допомогти собі самим. Тобто, пожертвувати гроші на медичне обладнання для центральної райлікарні.

Громада району зібрала понад 25 тисяч гривень. Найбільший внесок зробили член бюро Луцької міської організації БЮТ Роман Бондарук і народний депутат України Сергій Шевчук. Найактивнішими були жителі села Липа.
До акції активно долучилася Турійська районна рада. За її закликом збирали гроші в установах, організаціях і сільських радах.
«Активними волонтерами і розповсюджувачами листівок були депутати з фракції БЮТ – Ігор Ткачук, Петро Сохацький, Ірина Пащук, Юрій Пушкарський, - каже голова районної ради Орест Василишин.

На зібрані гроші придбано універсальний хірургічний стіл і холодильник для центральної районної лікарні. Частину коштів передано на спеціальне харчування для дитини з села Волиця, яка хворіє на фенілкетонурію.
До акції долучилися і медики райлікарні. Вони зібрали 3 тисячі гривень. Медична установа вже має досвід придбання обладнання за благодійні кошти. Торік на зібрані громадою гроші придбали ультразвукову установку, - повідомляє прес-служба обласної ради. 
«Сьогодні важливо, що до вирішення проблем медицини долучилася громадськість. З доброї волі таких ініціативних людей, як депутат районної ради Ольга Черен – організатора благодійної акції, ми придбали хірургічний стіл і холодильник для інфекційного відділення лікарні», - зауважив головний лікар Турійської центральної районної лікарні Петро Мельничук.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus