USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ягодині негр видавав себе за француза. З’ясувалося – африканець

5 Грудня 2009 12:15
Волинські прикордонники затримали на Ягодинській митниці двох негрів, які намагалися із фальшивим паспортом потрапити до Польщі. Іноземці гадали, що українці не обізнані з нюансами міжнародних підробок.
Двоє негрів наважилися перетнути кордон офіційно – через пункт пропуску «Ягодин-авто». 50-річний іноземець представився голландцем, його 20-річний супутник – громадянином Франції. Повідомили, що їдуть із відрядження до Голландії. Прикордонники одразу помітили нервовість молодшого. Коли переглянули їхні паспорти – іноземців негайно відвели в кімнату допиту. Пильні прикордонники одразу помітили своєрідні нюанси фальшивого французького паспорту. До всього, відмітка про в’їзд в Україну, тобто дата-штамп, теж підроблений.
«Власник фальшивки – 20-річний іноземець зізнався, що насправді є громадянином африканського Кот д’Івуара . В його 50-річного супутника-голландця документ був справжній. Однак чоловік прибув до України ще в липні і не виїхав із країни у встановлений термін», - розповів керівник прес-служби Луцького прикордонного загону Олег Личковський.
Обох порушників конвоювали до прикордонного підрозділу. Нині слідчі з’ясовують достовірність голландського паспорту, осіб затриманих та правдивість їхньої легенди. Правоохоронці не виключають, що до організації незаконної мандрівки причетний затриманий за порушення правил перебування в Україні голландець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Юка Показати IP 5 Грудня 2009 14:09
і що тепер їм світить - депортація за державний кошт?
seal Показати IP 5 Грудня 2009 14:33
Не хочу ставати на захист цих затриманих осіб. Вони, безумовно, винні у порушенні нашого законодавства і повинні понести певне покарання. Але, оскільки наша держава намагається стати повноправним членом Євросоюзу і зайняти там достойне місце, то давайте дотримуватися політкоректності і не розпалювати расової ворожнечі. Слово "негр" є образливим для темношкірих. І за таку публікацію у Європі чи США (на яких ми так рівняємось) можна наразитись на неприємності.
Білошкірий Показати IP 5 Грудня 2009 15:05
Всім не вгодиш. А шо би сказав китаєць чи японець, якби його назвали жовтошкірим?
seal Показати IP 5 Грудня 2009 15:46
До Білошкірого. Приблизно те саме, що й індіанець, коли б його назвали червоношкірим. Суть не в цьому.
Білошкірий Показати IP 5 Грудня 2009 16:40
До сеала А в чому????? Це так само, якби корова, вона ж типа жінка, ображалася, шо її називають коровою. Нє, називайте мене велика рогата худоба!!! і зараз ображався на те, шо сеал назвав мене білошкірим. Який я білошкірий, шо за расизм
seal Показати IP 5 Грудня 2009 19:05
До Білошкірого. Ну Білошкірим Ви назвали себе самі, так, що давайте не будемо. Це по-перше. І якщо Ви на це ображаєтесь, то це Ваша проблема. І щоб покінчити з цією дискусією кілька цитат з "Вікіпедії: "В большинстве стран Европы и Северной Америки восходящие к испанскому negro слова, родственные русскому негр, ранее бывшие стандартным обозначением расы, в настоящее время могут рассматриваться как оскорбительные и расистские. С другой стороны, слово Negro иногда используется в научной лексике, а также продолжает использоваться в названиях United Negro College Fund, Journal of Negro Education и т. д. В испаноязычных странах, где само слово negro является исконным понятием для обозначения чёрного цвета, подобное явление политической корректности менее выражено или отсутствует вовсе. Ситуация в Нидерландах и Фландрии напоминает ситуацию в России: голландское слово neger (нейхер) критикуется отдельными лицами и организациями, но неполиткорректным официально не считается. В словарях указывается, что отдельные лица воспринимают термин как оскорбительный. Слова со схожим звучанием возникают в европейских языках в XVII веке в связи с колониализмом. Источником распространения было испанское исп. negro («чёрный»), которое в свою очередь восходит к лат. niger, позднелат. negrus, negra («тёмный», «чёрный»); вскоре слово негр появляется и в русском языке. С возникновением европейского империализма, колониализма, колониального менталитета и псевдонаучного расизма в XIX веке слово широко распространилось как в обиходной речи, так и среди учёных. После краха колониализма во второй половине XX века официальное употребление слов, производных от исп. negro, в ряде языков мира сильно сократилось и теперь распространяется в основном на вульгарную речь (так, с 1970-х годов в США слово negro практически вытеснено словом black, которое означает «чёрный»; во Франции принято слово фр. africain — «африканец».). Большинство негров в СССР были выходцами из испано- или португалоязычных стран: Куба, Ангола, Мозамбик и др., где слово «негр» не является оскорбительным. Слово «негр» было нейтральным и не оскорбительным, и такое положение сохраняется и сейчас. Однако под влиянием эволюции этого слова в западноевропейских языках (в первую очередь в английском) в русском языке также становятся употребительны выражения «афроамериканец» (о неграх США), «африканец», «темнокожий», «чернокожий», «чёрный», причём последнее может звучать оскорбительно, поскольку также употребляется с оттенком ксенофобии по отношении к выходцам с Кавказа, цыганам и прочим смуглым людям. Пришедшее из США слово «ниггер» (англ. nigger) употребляется в том же значении, что и там — как оскорбительное наименование чернокожего. По аналогии с политкорректным «афроамериканцы» появились новые слова «афророссияне» или «афрорусские».
Білошкірий Показати IP 5 Грудня 2009 20:58
До СЕАЛ. Є такий сайт СЛОВОПЕДІЯ (http://slovopedia.org.ua/29/53405/16484.html). Він для українців, а не для рабовласників-американців. Так от там пишуть чорим по білому:"НЕГРИ - загальна назва людей з чорним кольором шкіри, які належать до негроїдної раси; африк. н. поділяються на суданців і банту; походження спірне; значні мовні, культурні та антропологічні відмінності; у XVI-XIX ст. внаслідок торгівлі рабами з Африки до Пд. та Пн. Америки вивезено кількадесят млн. н.; їхні нащадки становлять чорношкіре населення цієї частини світу." І ще. Ви забуваєте, що українська мова, то не російська. Росія тоже була рабовласницькою імперією, як і Америка. Тільки темношкірими, точніше, африканцями (правильно?)були українці. ТОму для української мови це нормальне слово. Так само як для поляків політкоректне слово "жид". Хоча на Україні воно образливе для євреїв. Чого? Бо на україні жидів били, а в євреїв купляли горілку.
seal Показати IP 6 Грудня 2009 12:39
До Білошкірого. Так ніхто й не сперечається, що в Україні слово "негр" не є образливим. Я ж не про це писав з самого початку. Прочитайте уважніше. Ми ж стали більше подорожувати. І я не хотів би опинитись поряд з Вами, якщо би Ви у, наприклад, Німеччині чи Франції назвали темношкіру людину словом "негр". P.S. Якщо Вам не до вподоби російська мова, то схожий варіант є й на українській http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%B8.
seal Показати IP 6 Грудня 2009 14:34
До Білошкірого. І якщо вже прискіпуватися до кожного сказаного чи написаного слова, то на сайті СЛОВОПЕДІЯ написано чорним, але не по білому.
seal Показати IP 6 Грудня 2009 22:37
До Білошкірого. Надіюсь, що українські закони Вм поважаєте. Між іншим 05.11.2009 за № 1707-VI Верховна Рада України ухвалила З А К О Н У К Р А Ї Н И "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості". За новим варіантом, за образу людини у приналежності до певної нації чи віри – штраф. Відтепер за принизливі або грубі висловлювання доведеться викласти до 8,5 тисяч гривень або потрапити за ґрати на 5 років. Нововведення однаково суворо діятимуть як для українців, так і для іноземних громадян. Правозахнисники сподіваються: завдяки новому законодавству зменшиться кількість конфліктів на мовному, расовому чи релігійному підґрунті.
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 13:47
Іноземці гадали, що українці не обізнані з нюансами міжнародних підробок. ГЕНІАЛЬНО! Українці ж вопще...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus