USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку стартували другі «Коралі»

5 Березня 2010 09:02
Уперше луцький художник Сергій Гульт показав відвідувачам Мистецької галереї свої графічні малюнки на виставці «Коралі-2». На папері за допомогою олівця він написав цілу історію України.
«Я навчався на етнолога-українознавця. В університеті у нас було багато дисциплін з етнології. Хотів би, щоб люди бачили українські традиції у моїх картинах. Тому на цих картинах я зобразив козаків», - каже художник.
«Музика», «Три брати», «Козачки», «Заблуда» – саме такі назви дав Сергій Гульт своїм творінням. До митця приєдналися й інші художники Руслан Чугай, Катерина Ганейчук, Сергій Цьось, Ярослав Жупанюк та інші, які, окрім живопису та графіки, представили луцькому любителю мистецтва ковані вироби.
Об’єднав усіх один учитель - викладач Луцької художньої школи Володимир Жижирун. «Я зібрав своїх учнів. Ще, коли навчав їх у школі, то кожному радив куди вступати, де вчитися. Кожен мій учень став студентом різних університетів. І зараз ми бачимо їх творіння», - каже викладач.
Сам Володимир Жижирун показав відвідувачам виставки свої два творчі доробки: скульптуру пташки, яка наче «метал, який горить», та картину, присвячену Олександру Валенті.
Нинішня виставка «Коралі-2» - це вже друга спроба учнів потішити майстерністю свого викладача та відвідувачів галереї. Минулі «Коралі» відбулися вісім років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus