USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку згадували про фашизм. ФОТО

28 Жовтня 2010 13:57
З нагоди відзначення 66-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників на Меморіалі пам’яті в Луцьку зібралось декілька сотень людей, аби віддати шану загиблим під час Другої світової війни.
На урочистість 28 жовтня прийшли представники влади, посадовці, громадські, політичні та церковні діячі, правоохоронці, ветерани, працівники різних підприємств, установ та організацій. Поміж національних прапорів майоріли й комуністичні стяги.
На чолі із керуючим єпархією Української православної церкви митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом священики провели богослужіння. Митрополит звернувся з подякою до тих, хто прийшов вшанувати загиблих, які «віддали своє життя за волю».
Після молитви представники влади та громадськості урочисто поклали квіти до «вічного вогню» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
Під час мітингу взяв слово і голова Волинської ОДА Борис Клімчук, який дякував ветеранам, «яких кожного разу сюди приходить все менше» за подароване ними «мирне небо над головою».
«Це великий аванс від Господа нам. Ці 66 років. Це, мабуть, така плата за 10 мільйонів жертв, відомих і невідомих героїв», – висловився губернатор.
«Я вірю, що ще за мого життя всі ветерани подадуть руку один одному. Це ось-ось станеться… «С войной покончили мы счеты, бери шинель, иди домой», – висловився Клімчук.
А голова ветеранської організації Микола Капітоненко у своєму виступі наголосив, що у Великій Вітчизняній війні перемогу здобула «дружба усього радянського народу».
«На Волині у 44-му році діяло три фронти і четвертий по звільненню Ковеля. Також було біля десяти армій різного призначення і сорок корпусів, не враховуючи вже скільки дивізій було», – пригадав ветеран.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus