USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку згадували про голодомор. ФОТОРЕПОРТАЖ

30 Листопада 2009 09:13
Сотні лучан у суботу, 28 листопада приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» на честь вшанування пам’яті загиблих від голодомору. Мітинг-реквієм, який розпочався о 15.00, зібрав чимало небайдужих.
Пам’ятна процесія почалася на Театральному майдані, де служителі Свято-Троїцького Собору, на чолі з архієпископом Луцьким та Волинським Михаїлом рушили по вулиці Лесі Українки до замкової площі. За духівництвом слідували чиновники, міщани, свідки трагедії, курсанти військового ліцею, представники політичних та громадських організацій.



Учасники скорботної ходи зупинилися біля Братської Хресто-Воздвиженської  церкви, аби покласти квіти до пам’ятної Стелли, на місці якої планують спорудити пам’ятник на честь волинян, котрі рятували від голодомору біженців із потерпілих регіонів України.

Опісля учасники мітингу зібралися на Замковій площі, запаливши лампадки та свічки, аби згадати загиблих.



Панахида за загиблими об’єднала представників різних конфесій.

О 16.00 оголосили хвилину мовчання. Луцьк приєднався до всеукраїнської акції, віддавши честь жертвам геноциду українського народу.


Після цього, владика Михаїл освятив символічний хрест пам’яті жертв геноциду,  в середину якого лучани поклали лампадки, колоски пшениці та свічки.


Поклали жалобні вінки та свічки також до пам’ятника жертвам політичних репресій, який знаходиться справа від костелу Петра і Павла.


Символом всеукраїнського трауру став хрест із свічок на замковій площі. Лучани фотографували його, аби пам’ятати про скорботну полію. В’їздна вежа до Луцького замку з чорною стрічкою на державному прапорі та запалені свічки у помешканнях міщан свідчили, що Луцьк приєднався до всеукраїнського трауру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 30 Листопада 2009 18:41
Свічок більше влада могла б дати людям яких забезпечили.
Таня Показати IP 1 Грудня 2009 09:58
Усе за сценарієм минулого року. Добре, що хоч погода посприяла і люди не померзли. Останнє фото - зачет!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus