USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Любомлі постане садиба-музей Наталії Ужвій

18 Грудня 2009 15:44
Сьогодні в райцентрі Любомлі реставратори Інституту «Укрзахідпроектреставрація» готуються до відбудови місцевих історичних пам’яток, щоб гідно зустріти 725-річний ювілей древнього міста.
 
Реставратори вже виготовили паспорт, встановили межі охоронної зони пам’ятки місцевого значення – будинку, де народилася Наталія Ужвій. Якщо уряд підтримає план заходів, що буде запропонований до відзначення 725-ї  річниці Любомля у 2012 році – в місті буде створена садиба-музей всесвітньовідомої акторки.
 
Заступник начальника обласного управління культури і туризму Василь Ворон сподівається на достатнє фінансування масштабної реконструкції. Адже Любомль включений до Списку історичних населених місць України. Отож, необхідно вирішувати питання збереження та впорядкування меж та охоронних зон історичного ареалу. Районна держадміністрація прагне залучити кошти Євросоюзу і працює над розробкою програми  у рамках прикордонного співробітництва «Україна–Польща–Білорусь».
 
Чиновники вважають, що насамперед столичним реставраторам потрібно відновити місцеву пам’ятку архітектури національного значення – будівлю готичного костелу Святої Трійці 1412 року, спорудження якого пов’язують із подіями Грюнвальдської битви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 23:17
Похвально. У Волинському путівнику з"явиться ще одна історична пам"ятка, а кошти Євросоюзу на такі цілі треба активніше залучати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus